Bună seara! Am o problemă și doresc o îndrumare. Este legată de succesiunea unui apartament după decesul tatălui meu. Eu mai am o soră și un frate major cu handicap și mama care este în viață. Care sunt cotele care ni-se cuvin fiecăruia dintre noi? Mulțumesc!
mama mosteneste 1/4 dupa sot si voi, copiii, impartiti egal 3/4.
bunul era comun al parintilor ?
daca da, doar jumatate intra in masa succesorala, adica doar jumatate se va imparti cf cotelor.
Bună dimineața! Da, apartamentul este bun comun, fiind cumpărat în timpul căsătoriei părinților. Dar fratele cu handicap are aceeași cota ca și mine și sora mea? Sau el fiind bolnav are o cota mai mare? Mulțumesc ptr orice răspuns.
repet, toti copiii impart egal 3/4.
in masa succesorala va intra doar jumatate din casa, fiind vb de un bun comun.
mama va avea dupa dezbaterea succesiunii, o cota de 5/8 din casa si voi, cate 1/8 fiecare.
Succesiune
ContSters278009
Buna ziua. Ma intereseaza, ce parte dintr-un apartament cu 2 camere, mi se cuvine mie, dupa moartea tatalui, avand in vedere ca mai am o sora si mama care ... (vezi toată discuția)
Mostenire
gina_badalan
Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 ... (vezi toată discuția)