avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Ma intereseaza, ce parte dintr-un apartament cu 2 camere, mi se cuvine mie, dupa moartea tatalui, avand in vedere ca mai am o sora si mama care traieste.Ma intereseaza pentru succesiune, deoarece mama ar vrea sa-mi treaca mie si partea ei din apartament. Mentionez ca apartamentul a fost bunul comun al parintiilor iar tata a decedat. Eu mai am o sora. Cat ne revine fiecaruia.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:21, 12 Martie 2013
in masa succesorala va intra cota de 1/2 din apartament. Cotele vor fi 2/8 mama, 3/8 si 3/8 fiecare din copii.
nu am inteles, mai clar va rog daca se poate. Multumesc.
Jumatate din apartament se presupune ca e al mamei, numai jumatate din ap, partea tatalui adica intra in masa succesorala ( ce aveti de impartit ca mostenire). 1/4 din jumatatea asta mosteneste mama, iar voi copiii veti imparti egal 3/4.
In procente ( nu e chiar corect, dar aproximativ) ar veni ca dvs sa mosteniti 18.5 %, iar daca si mama va da cota ei + ce mosteneste, veti avea din ap in total 81 %
gi_jane2 a scris:

Jumatate din apartament se presupune ca e al mamei, numai jumatate din ap, partea tatalui adica intra in masa succesorala ( ce aveti de impartit ca mostenire). 1/4 din jumatatea asta mosteneste mama, iar voi copiii veti imparti egal 3/4.
In procente ( nu e chiar corect, dar aproximativ) ar veni ca dvs sa mosteniti 18.5 %, iar daca si mama va da cota ei + ce mosteneste, veti avea din ap in total 81 %

o situatie similara. daca am numai 19 la% ma poate da afara din casa mama si sora. s-au ma poate obliga sa primesc ,,sulta,, in conditiile in care nu am alta locuinta.?
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Mama poate cere in instanta iesirea in indiviziune caci nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o problemă și doresc o îndrumare. este legată ... Andreea. 87 Andreea. 87 Bună seara! Am o problemă și doresc o îndrumare. Este legată de succesiunea unui apartament după decesul tatălui meu. Eu mai am o soră și un frate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cota participatie taxe notariale darilena darilena Buna ziua. Daca in urma dezbaterii succesiunii, s-a stabilit ca masa succesorala este de 1/2 dintr-un apartament (1/2 din ap. revenindu-i bineinteles sotiei ... (vezi toată discuția)