avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Cum se poate anula o declaratie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Cum se poate anula o declaratie de renuntare la succesiune? ...

Buna seara! Cum se poate anula o declaratie de renuntare la succesiune? Tin sa mentionez ca doar Unul din cei 3 mostenitori au dat declaratie de renuntare la mostenire. Tatal a decedat de 3 saptamani. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 4 Decembrie 2021
Retractarea este posibilă numai dacă moştenirea nu a fost acceptată până la momentul retractării de un alt succesibil cu vocaţie legală sau testamentară, universală sau cu titlu universal (Articolul 1123 din Noul Cod Civil).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu și surorile mele, spre deosebire de fratele nostru, ne-am cedat cotele de moștenire după tata în favoarea mamei. acum vedem că fratele are o mare parte din avere, se mai poate face ceva? ionelatone ionelatone Buna ziua, S-a facut mostenirea dupa decesul tatalui meu si eu impreuna cu surorile mele am cedat in favoarea mamei ,iar fratele si-a tinut partea .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Succesiune j_smiht j_smiht Se poate ataca ( anula) o declaratie de refuzare a succesiuni? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor Adytzu72 Adytzu72 In cazul in care intr-o familie compusa din sot, sotie si doi copii, decedeaza sotul, se face dezbaterea de mostenire dupa sotul decedat si unul din copii ... (vezi toată discuția)