Spuneti-mi va rog, in momentul in care am hotarare definitiva si irevocabila in urma unui proces civil de recuperare creante,dar persoana in cauza [paratul ]nu vrea sa-si achite datoria [refuza ]care ar fii urmatoarele demersuri?Se aplica executare silita ?[mentionez ca el nu vreun bun pe numele lui ,doar lucreaza la o firma deci are salariu,se aplica cumva executare rudelor de grad 1?frate etc.....Va multumesc....
Pentru executarea silita va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc. Acesta va proceda conform regulilor din Codul de procedura civila. Mai nou aveti posibilitatea sa va adresati si unui mediator pe care il gasiti la instantele de judecata sau pe site-ul mediere.ro, daca credeti ca debitorul dvs. accepta dialogul.
Buna ziua !
Conform prevederilor art.452, al.(1) c.p.c., "poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit".
Luati legatura cu un executor judecatoresc.
Cu stima !
de acord cu dl zaharia, insa cu precizarea ca poprirea pe salar/executarea silita a bunurilor se va face doar debitorului ... nu are legatura cu nici o ruda de-a sa indiferent de gradul de rudenie daca acestia nu au avut calitatea de girant ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
teobob
va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)