avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca mi sa încetat activitatea,in cat timp trebuie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca mi sa încetat activitatea,in cat timp trebuie să îmi ...

Daca mi sa încetat activitatea,in cat timp trebuie să îmi depun actele pentru șomaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 6 Decembrie 2021
Conform Legii nr. 76/2002, pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, cererea se va depune in 10 zile de la data incetarii raporturilor de serviciu.Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni , indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Sunt doua termene:
- pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m., dosarul trebuie trebuie depus in cel mult 10 zile de la aceasta data;

- in maxim 12 luni de la data incetarii c.i.m. . Daca il depuneti peste termenul de 1o zile , somajul se acorda de la data depunerii cerii.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept somaj? Viovas Viovas Buna ziua! Avem un contract de munca incetat la sfarsitul anului 2016 (cu art.65 - drept somaj). Persoana nu depune dosarul pentru indemnizatia de somaj si ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte pentru somaj florin40 florin40 As vrea sa stiu in cat timp pot depune actele pentru indemnizatia de somaj de la data concedierii.Eu am fost concediat la 01.09.2012.Va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc Ioana.B.90 Ioana.B.90 As putea intra in somaj dupa ce termin ccc.am lucrat 9 luni la o firma cu contract pe perioada determinata,intre timp am ramas insarcinata si nu mi-au mai ... (vezi toată discuția)