avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Trebuie sa imi fac PFA inainte?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Trebuie sa imi fac PFA inainte?

Buna ziua,
De curand mi-am facut o pagina Instagram Business pe care postez tablouri pictate de catre mine. Pana in momentul de fata nu am vandut nimic dar intentionez sa fac reclama paginii. Intrebarea este: trebuie sa imi fac PFA inainte ? Inca nu stiu daca va functiona sau nu "afacerea", dar nu as vrea sa am probleme legale pentru o simpla tentativa. Pe viitor, daca incep sa vand, desigur intentonez sa deschid PFA.
Am citit un articol pe pagina dv care spune: "Pe de altă parte însă, cu precădere dacă vânzarea se realizează în mod constant, aceasta devine o activitate pentru care este necesară înfiinţarea unei societăţi sau înregistrarea ca PFA". Cine si in ce conditii decide cand vanzarea este constanta?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: George_I , utilizator 13:03, 8 Decembrie 2021
Buna seara,

ANAF poate analiza tranzacțiile dvs. și poate reîncadra că activitate economică efectuată continuu după frecventa încasărilor de ex. Au aceasta posibilitate. Odată ce primiti o decizie de impunere emisă de ANAF, că ultima solutie o puteți contesta în instanță. Deci de preferat PFA, SRL etc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, având o situație similara, referitor la costuri, ca PFA sau ii, vei plăti circa 2000 euro anual dări la stat cu sănătatea, șomaj probabil și cred cotizație la pensie. Dacă ești deja angajat vei mai plăti aceste dări și pe activitatea pfa ? Ținând cont ca deja le plătești la locul actual de munca sau nu?
Ca SRL, vei plăti tva 19% + 3% impozit la 3 luni + 5% impozit pe dividende ca să poți scoate bani din firma dar după primul an.... Fără sa fi salariat.
Cred ca le puteti vinde cu un contract de cesiune drepturi de autor si platiti impozit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au un venit net anual mai mic decat 12 salarii minime brute, PFA si II nu sunt obligate sa plateasca CAS si CASS (contributii pentru pensie si sanatate). Platiti doar daca vreti sa beneficiati de ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare tablouri pictate personal adinni adinni Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri privind vanzarea ocazionala a unor tablouri pictate personal in calitate de pictor amator (ca si ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? nikoletap nikoletap PFA sau SRL? ce-mi recomandati? - sunt absolvent de liceu economic cu atestat in domeniul financiar bancar, am studii si postuniversitare in domeniul ... (vezi toată discuția)