avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligația polițistului rutier de a efectua test de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligația polițistului rutier de a efectua test de alcoolemie în caz de accident

În ce situații, atunci când are loc un accident rutier, polițistul constatator este obligat să verifice alcoolemia șoferului vinovat?

Cu o săptămână în urmă, în timp ce mă deplasam cu bicicleta pe un drum județean, la intrarea într-o comună, am fost lovit de un autoturism venind din spate și mi-am pierdut cunoștința sau am avut o pierdere temporară de memorie de jumătate de oră. Când mi-am revenit, o ambulanță și un echipaj de poliție erau deja prezente. Dat fiind că puteam să stau în picioare și nu părea să am fracturi, am refuzat internarea.

Apoi ne-am deplasat la secția de poliție din localitate (aflată la circa 400 metri de locul accidentului), unde șoferului i s-a făcut proces verbal, i s-a suspendat carnetul și i s-a dat o amendă. Procesul verbal nu menționează efectuarea unui test de alcoolemie, ci doar că șoferul nu a păstrat suficientă distanță când a încercat să mă depășească, rezultând coliziunea.

Dat fiind că șoferul era din aceeași localitate, cunoscându-se probabil cu polițiștii, e posibil ca aceștia să fi evitat să-i facă testul de alcoolemie în mod premeditat? Pot fi trași la răspundere din acest motiv?

Menționez că, în zilele următoare accidentului, au apărut niște complicații medicale severe, pentru care urmează să fac investigații clinice.

Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
andreiv78, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto - fara victime - alcoolemie ContSters311568 ContSters311568 In urmă cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , am acrosat lateral un alt autovehicul care circula regulamentar, impactul a fost puternic ... (vezi toată discuția)
Accident, dovada alcoolemie (inexistenta) si declaratii soferi cerute de asigurari Rebbeca Rebbeca Buna seara! Va prezint urmatoarea situatie:Am fost implicata intr-un accident in care celalalt sofer nu mi-a acordat prioritate rezultand avarierea ambelor ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de circulatie conf. art 184. czsniper czsniper Buna ziua, am sa incep prin a explica exact ca in declaratii un accident produs la data de 15.02.2010. Ma aflam la volanul unui autoturism in conditii de ... (vezi toată discuția)