avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident, dovada alcoolemie (inexistenta) si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident, dovada alcoolemie (inexistenta) si declaratii soferi cerute de asigurari

Buna seara! Va prezint urmatoarea situatie:Am fost implicata intr-un accident in care celalalt sofer nu mi-a acordat prioritate rezultand avarierea ambelor autovehicule.Totul a decurs ok,politistul ne-a luat declaratii ,soferul a fost de acord sa mi dea asigurarea pentru a imi repara masina,piesele au sosit la service urmand sa fie inlocuite.:justcuz: Astazi primesc instintare ca societatea de asigurari doreste sa vada declaratiile ambilor soferi totodata si rezultatul alcoolemiei-care nu exista,politistul nu ne-a solictitat acest lucru.Ce este de facut in cazul acesta?#-o
Cel mai recent răspuns: ionr , utilizator 18:48, 14 Martie 2015
Sa le faceti un raspuns scris prin care sa le mentionati ca nu ati fost testati cu alcooltestul.
In mod obligatoriu se face testarea, nu inteleg cum de nu s-a facut.
În conformitate cu reglementările în vigoare numai asiguratorul poate să solicite în scris de la Inspectoratul de poliție pe raza căruia s-a produs evenimentul detalii despre cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul, copii după documentele aflate la dosar, declarații, alcoolemie dacă a fost cazul etc.
Explicați în scris asiguraorului că dvs ca păgubit(ă) ați depus doumntele necesare întocmirii dosarului de daună: proces verbal de contraveție întocmit de Poliție, acordul de despăgubire al vinovatului (constantarea amiabila) dacă s-a întocmit, polița de asigurare a vinovatului
Atentie corespondența cu asiguratorul numai în scris și număr de înregistrare
spor
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
ionr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - alcooltest neefectuat AndreiBBB AndreiBBB Buna ziua, Va rog mult, un sfat cu privire la urmatoarea problema : Autoturismul propriu (Vw Passat) a fost implicat intr-un incident auto (vinovat fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Dorofte Dana Dorofte Dana Buna seara!Vineri dimineata,intr-o intersectie am oprit la trecerea de pietoni pt a da prioritate pietonului sa treaca,in spate meu nu era nici o masina.In ... (vezi toată discuția)