Va rog mult, un sfat cu privire la urmatoarea problema :
Autoturismul propriu (Vw Passat) a fost implicat intr-un incident auto (vinovat fiind celalalt sofer).
S-au intocmit toate actele de catre politie (proces verbal, aut. reparatie, etc) insa polita a omis sa ne testeze cu alcooltest-ul (lucru ce poate fi probat cu martori - nu am refuzat, pur si simplu au omis).Initial nu am bagat de seama intrucat nu eram in cea mai buna stare dupa incident insa problema a aparut la constatarea efectuata la asiguratorul casco care solicita in mod expres rezultatul alcooltestului.
Ce este de facut in acest caz?Sunt cu masina facuta praf (repet, nu din vina mea) iar dosarul meu stagneaza.Pe cine pot trage la raspundere sau cum mi-as putea rezolva problema cat mai curand posibil (fara procese...)
daca in urma accidentului nu au rezultat vatamari corporale sau victime ci doar daune materiale testarea nu este obligatorie deci asiguratorul nu este in drept sa solicite asa ceva. testarea se face doar daca exista indicii ca au fost consumate bauturi alcoolice (de ex. se simte miros de alcool sau soferul este in mod vizibil "ametit").
Daca nu sunt victime si alte pagube in afara celor doua masini nu este necesara proba alcooltest si deci nici asiguratorul nu trebuie sa-l ceara. Dar daca politia a emis un PV si nu a trecut alcoolemia, atunci vinovata se face politia si aici este trea ba asiguratorului cu politia si nu cu dv. Cereti-i asiguratorului RCA sa-si deruleze activitatile necesare pt deschiderea dosarului si sa trimita o adresa oficiala politiei prin care sa solicite un document din care sa reiasa alcoolemia celor doi implicati in eveniment.
Asiguratorul casco (am ales sa deschid dosarul la ei pentru a nu pierde timp si pentru a obtine o despagubiore corecta) a transmis adresa catre politie prin care solicita rezultatul testului de alcoolemie.
Tot cea ce ma intereseaza este sa se rezolve problema cat mai rapid.Stiu ca vinovati sunt cei de la politie ca nu au efectuat testul.Intrebarea care ramane este : Daca politia va comunica ca nu s-a efectuat testul din orice motiv X iar asiguratorul va refuza sa solutioneze dosarul in acest caz, care este rezolvarea pentru a evita un proces de lunga durata?
Intrebare
ghita1100
am facut un accident rutier intrand in coliziune cu un alt autoturism in Franta si eram sub influenta alcoolului in urma caruia au rezultat 2 victime cu ... (vezi toată discuția)