avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire Casco - Alcooltest neefectuat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire Casco - Alcooltest neefectuat

Buna ziua,

Va rog mult, un sfat cu privire la urmatoarea problema :

Autoturismul propriu (Vw Passat) a fost implicat intr-un incident auto (vinovat fiind celalalt sofer).

S-au intocmit toate actele de catre politie (proces verbal, aut. reparatie, etc) insa polita a omis sa ne testeze cu alcooltest-ul (lucru ce poate fi probat cu martori - nu am refuzat, pur si simplu au omis).Initial nu am bagat de seama intrucat nu eram in cea mai buna stare dupa incident insa problema a aparut la constatarea efectuata la asiguratorul casco care solicita in mod expres rezultatul alcooltestului.

Ce este de facut in acest caz?Sunt cu masina facuta praf (repet, nu din vina mea) iar dosarul meu stagneaza.Pe cine pot trage la raspundere sau cum mi-as putea rezolva problema cat mai curand posibil (fara procese...)
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:51, 26 Februarie 2011
Asiguratorul, intrucat cu acesta aveti contract valabil incheiat si el trebuie sa plateasca despagubirile ce vi se cuvin.
Multumesc tuturor !

Sper totusi sa nu ajung acolo...
V-as recomanda sa angajati un avocat chiar de la acest stadiu al spetei ca sa discute cu asiguratorul si sa incerce o rezolvare amiabila a problemei.
Exista doua situatii>
1) daca in conditiile casco nu este prevazuta ca motiv de excludere conducerea sub influenta alcoolului faptul ca nu ati fost testat cu etilotestul nu prezinta vreo relevanta. Incercati rezolvarea amiabila. Daca nu se poate singura solutie este instanta.
2) daca in cnditiile casco este prevazuta conducerea sub influenta alcoolului ca motiv de excludere actionati in judecata societatea de asigurare cu care aveti incheiat contractul de asigurare, dar si politia care datorita unei neglijente in serviciu v-a lipsit de un drept (despagubirea in urma accidentului de circulatie)
Daca ati deschis dosar pe CASCO dv veti fi despagubit si mai departe este treaba asiguratorului dv sa intreprinda toate demersurile necesare pt a recupera paguba de la vinovat fara a va mai afecta pe dv , eventual cand se va finaliza dosarul in instanta o sa va cheme ca intervenient fortat in proces pt a explica instantei ce ati scris in declaratia de la politie , de la asigurator si ca recunoasteti ca faptele s-au petrecut asa cum ati declarat, fara alte urmari pt dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ghita1100 ghita1100 am facut un accident rutier intrand in coliziune cu un alt autoturism in Franta si eram sub influenta alcoolului in urma caruia au rezultat 2 victime cu ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.01 g/l sange wiioo wiioo este posibil ca dupa 22 de ore de cand am baut 3 beri de 5% sa iasa alcolemie 0.01 g/l in sange??? in acest caz daca este posibil se poate face recurs in ... (vezi toată discuția)
Accident, dovada alcoolemie (inexistenta) si declaratii soferi cerute de asigurari Rebbeca Rebbeca Buna seara! Va prezint urmatoarea situatie:Am fost implicata intr-un accident in care celalalt sofer nu mi-a acordat prioritate rezultand avarierea ambelor ... (vezi toată discuția)