Un medic a cerut incetarea contractului de munca avut cu un spital de stat cu acordul partilor. Decizia primita de acesta se refera la art 81 Codul Muncii (demisia),. Prin Legea 55/2020 la art 30 se prevad urmatoarele:
"Prin derogare de la prevederile art. 81 alin. (4) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă."
Prin acest articol spitalul refuza demisia (care nu s-a cerut, ei confundand cu incetarea de comun acord). Au intrunit comisia de disciplina pentru ca medicul refuza intoarcerea la serviciu. Care ar fi urmarile posibile? Exista vreo cale prin care sa li se impuna acceptarea rezilierii de comun acord?
Nu exista vreo cale prin care sa li se impuna acceptarea incetarii c.i.m. de comun acord.
În urma cercetarii disciplinare, sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Preaviz demisie
jason05
Buna ziua,
In prezent lucrez ca lucrator comercial la o firma. Am depus insa mai multe CVuri la diferite firme din domeniul in care mi-am facut ... (vezi toată discuția)