avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună seara. Doresc să închiriez apartamentul unde ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună seara. Doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară ...

Bună seara.
Doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară unui SRL. Ca si proprietar, ce impozit trebuie să plătesc în acest sens? Diferă în funcție de tipul de chiriaș - persoană fizică sau juridică?
Mulțumesc cu recunoștință.
Cel mai recent răspuns: Eliza_Eliza , utilizator 13:34, 10 Decembrie 2021
Buna ziua,

Pe persoana fizica, depuneți Declarația unica ptr venituri din chirii in 30 zile, plătiți impozit la venituri minus 40% cheltuieli (din oficiu) și CASS 10% daca veniturile din chirii depășesc 12 salarii minime.Ulterior, anul viitor până pe 25.05 depuneți decl unica ptr veniturile efectiv realizate.

Pe SRL se achita 1% (cu salariat) sau 3 % la cat facturați, plus impozit dividende 5% ,plus cass 10% in nume personal daca veniturile din dividende depășesc 12 salarii
Sunt persoana fizica. Vreau sa intreb daca impozitul pe care trebuie sa il platesc difera in functie de cine este chiriasul meu: o persoana fizica sau un SRL. Platesc un impozit mai mare daca inchiriez unui SRL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din dividende, drepturi de autor și din chirii. OanaJoana OanaJoana Buna ziua., Am un Srl , (sunt salariata cu part time al acestui srl) drepturi de autor și venituri din chirii. Dacă cedez drepturile de autor SRL ului si ma ... (vezi toată discuția)
Cass pentru diverse venituri extrasalariale leinaddd leinaddd Am o mica afacere personala (SRL) fara salariati. In anul 2017 am incasat dividende aferente anului 2016. Pentru aceste venituri nu am platit CASS fiind, in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta la firma proprie Lemil Lemil Buna ziua Am preluat o firma cu o pierdere contabila din anii anteriori. La activitatea pe care o realizez acum as putea sa o aduc pe profit peste vreo 2 ani, ... (vezi toată discuția)