avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vreau sa am asigurare de sanatate in SRL fara angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vreau sa am asigurare de sanatate in SRL fara angajati

Buna ziua

Vreau sa deschid un SRL fara angajati, dar vreau sa am asigurare de santate? Cum procedez in acesta directie?

In principiu, estimez ca o sa incasez venituri din divdende peste plafon, fiind nevoit sa platesc CASS. Face acest lucru sa fiu asigurat.
Cum ar trebui sa procedez ca sa fiu asigurat in anul in curs?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
catalin_utilizator67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:04, 23 Noiembrie 2021
Depuneti o declaratie unica in care bifati la CASS pentru 12 salarii minime si veti fi asigurat 12 luni de la data depunerii declaratiei, Suma de plata 10% x 2300 x 12 = 2760 lei . Scadenta platii 25.05.2022 .
Aceasta suma coincide cu CASS-ul datorat in situatia in care depasesc plafonul la scoaterea dividendelor?
Prin urmare la scoaterea dividendelor peste plafon voi achita CASS si voi fi asigurat in acelasi timp, deoarece am depus declaratia anterior.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
catalin_utilizator67, utilizator
La scoaterea dividendelor pt ca deja ati depus declaratia unicca cu CASS la 12 salarii nu mai trebuie sa faceti nimic . Aveti asigurarea de sanatate prin faptul ca ati depus deja Declaratia unica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa 2023 alin_avg alin_avg Buna ziua, Am depus declaratia unica pe 2023 bifand doar capitolul 1 (finala pe 2022) fara sa ma ating de capitolul 2. Veniturile au fost din dividende, ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica dividende cateldestept cateldestept Declaratie unica dividende: Pentru dividendele distribuite si platite in 2022, care este termenul depunerii declaratiei unice? 25 mai sau 30 de zile de la data ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)