avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna diminuat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna diminuat?

Cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema?
In anul 2009 mi-am luat concediu fara plata 10 zile , intrebarea mea este daca este normal sa mi se diminueze din zilele de CO cu 2 zile. Stiti cumva cum se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 19 Ianuarie 2010
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata de dvs. In mod normal, acesta se diminueaza daca ati beneficiat de concediu fara plata in perioada respectiva. Calculul il puteti face singur, folosind metoda de trei simpla.
Daca presupunem ca aveti 21 zile de co anual, calculul este urmatorul:
21:12=1,75 zile pe luna
Co pe 2009 trebuia diminuat doar cu aproximativ o zi (0.90 zile mai exact ;) ).
Multumesc pentru ajutor...
Chiar si atunci cand te afli in concediu fara plata pentru formare profesionala se diminueaza din co?
Da, asa cum vi s-a mai spus CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei Este legal sa se diminueze concediul de odihna daca ai avut mai mult de 15 zile de concediu medical? Cate zile de concediu medical ar trebui sa ai intr-un an ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de odihna oana_lidia oana_lidia Buna ziua, As avea foarte mare nevoie de o lamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de odihna anual. In codul muncii se precizeaza: \"concediul de ... (vezi toată discuția)
Cm retinut din co ana gabriela ana gabriela As dori sa-mi spuneti cum se interpreteaza art.140 alin 2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă ... (vezi toată discuția)