avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand se poate pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand se poate pensiona?

Avem urmatoarele date: barbat data nasterii 06.02.1956
Stagiu de cotizare 29 ani 6 luni ( din care 1 an si 5 luni stagiul militar perioada 24.06.1975 - 29.11.1976).
De mentionat ca a lucrat 20 de ani si 5 luni in gr. a - II- a.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danares1 , utilizator 11:02, 12 Ianuarie 2010
Poate beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu Februarie 2021, adica la implinirea varstei de 65 ani

Nu poate beneficia de pensie anticipata partiala, intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege.
Poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani, stagiul minim de cotizare fiind 15 ani.

Stagiului de cotizare realizat i se adauga 5 ani stagiu aferent perioadei lucrate in grupa II, rezultand un stagiu total de 33 ani si 1 luna (fara armata). Va putea beneficia de pensie anticipata partiala la 60 de ani, in conditiile in care va realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pensiona? danares1 danares1 Am un angajat cu urmatoarele date: data nasterii :15.12.1949 stagiu de cotizare 29 ani si 5 luni ( din care 1 an 4 luni si 21 zile stagiul militar, in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie Nicolaebv Nicolaebv Buna ziua ! Sunt nascut in 07.07.1957 am o cotizatie totala de 33 ani si 6 luni din care 25 ani la grupa 2 , iar restul cotizatiei dupa 2001 data la care nu ... (vezi toată discuția)
Pensie Antonie G. Antonie G. Buna ziua, Sunt nascut in data de 2.02.1960. Am o vechime de 31 de ani si 5 luni din care gr 1 - 20 de ani si 5 luni pana in anul 2001, dupa care conditii ... (vezi toată discuția)