avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Se plătește telefonul de serviciu?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Se plătește telefonul de serviciu?

Salut!Doamnelor și domnilor,vă rog să mă ajutați cu un răspuns.Sunt șofer,iar firma mi-a dat un telefon de serviciu.Pt acest telefon mi se trage lunar din bani,suma de 15 euro.Mie nu mi se pare corect,pt că telefonul ajută firma,nu pe mine.Deci,trebuie să fie gratuit.E în interesul ca eu să primesc comenzi rapid sau să le trimit poze cu marfa și documentele aferente.In contractul de muncă nu e stipulat că trebuie să plătim telefonul de serviciu.Ce pot face în legătură cu problema asta?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: d3m3nTu , utilizator 21:39, 10 Decembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dă-le, nene, telefonul inapoi, dar nici nu le da vreun numar de telefon personal. Sunt firme patronate de oameni cu genă de calici sau de hoțomani. Dacă firma se teme de consum de minute din cauza utilizării în scop personal a telefonului, nu are decât fie să caute abonamente de firmă cât mai avantajoase, fie să limiteze abonamentul pentru fiecare telefon mobil din firmă. Ceea ce îți face firma acum este jaf, pur și simplu. Te fură. Tu poți să îți cumperi, în ziua de azi, o cartelă foarte avantajoasă, pentru uz personal, iar firma să se descurce. În cazul în care vei face apeluri de pe telefonul de serviciu numai pentru interesul firmei, nu are nimeni ce să îți facă. Dacă plătești cei 15 euro în continuare, ori ești fraier, ori ești disperat să nu îți pierzi locul de muncă.
Apreciez răspunsul și sinceritatea.Mulțumesc!

ioanacatrinei a scris:

Dă-le, nene, telefonul inapoi, dar nici nu le da vreun numar de telefon personal. Sunt firme patronate de oameni cu genă de calici sau de hoțomani. Dacă firma se teme de consum de minute din cauza utilizării în scop personal a telefonului, nu are decât fie să caute abonamente de firmă cât mai avantajoase, fie să limiteze abonamentul pentru fiecare telefon mobil din firmă. Ceea ce îți face firma acum este jaf, pur și simplu. Te fură. Tu poți să îți cumperi, în ziua de azi, o cartelă foarte avantajoasă, pentru uz personal, iar firma să se descurce. În cazul în care vei face apeluri de pe telefonul de serviciu numai pentru interesul firmei, nu are nimeni ce să îți facă. Dacă plătești cei 15 euro în continuare, ori ești fraier, ori ești disperat să nu îți pierzi locul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon de firma platit de angajat MirceaT MirceaT buna ziua, am si eu o intrebare legata de plata telefonului de firma :(( ni se cere de la contabilitate sa ne platim contravaloarea facturilor telefoanelor ... (vezi toată discuția)
Transfer numar telefon mobil de la companie la un fost angajat proaspat demisionat Bogdanvmdev Bogdanvmdev Buna ziua, Sper ca am ales corect forumul. Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea speta: -o persoana si-a dat demisia de la locul actual de munca -numarul ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva? cornel244 cornel244 Buna ziua.Am lucrat 2luni ca sofer pe comunitate la o firma din Timisoara. A doua zi dupa intoarcerea in tara,mi s-a desfacut contractul de munca fara a-mi ... (vezi toată discuția)