avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, ieri am trimis pe mail la resurse umane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, ieri am trimis pe mail la resurse umane instintare ...

Bună ziua, ieri am trimis pe mail la resurse umane instintare și adeverință medicala în care îmi anunțam sarcina .
Astăzi am primit răspuns ca vor sa le trimit scrisoarea medicala la 16 săptămâni de sarcina și ma vor lua în evidenta atunci.
Acum am 11 .
A mai pățit cineva o situație de genul ?Ma gândesc sa nu ma trezesc cu vreo surpriza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 10 Decembrie 2021
Nu au baza legala sa va ceara asta ( O puteti cere de curiozitate si vedeti ce spun).
Art. 2 din OUG 96/2003
c)salariata gravidă este femeia care anunța în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate și anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste aceasta stare;
Art, 3
(1) Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)-e) au obligația de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.
(2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligația prevăzută la alin. (1) și nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligațiile sale prevăzute în prezenta ordonanță de urgență, cu excepția celor prevăzute la art. 5, 6, 18, 23 și 25.
Art. 7
(1) În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de către o salariata că se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligația să înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază își desfășoară activitatea.
(2) De la data primirii înștiințării medicul de medicina muncii și inspectoratul teritorial de muncă vor verifica condițiile de muncă ale salariatei la termenele și în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.

[ link extern ]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege cu un astfel de termen..
Salariata va prezenta angajatorului, în copie, documentul medical care ii atestă starea de graviditate în maximum 5 zile lucrătoare de la data eliberării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea normei de lucru marydy marydy Buna seara as dori sa stiu cine aproba reducerea normei de lucra pt gravide.Pana in momentul de fata am instiintat la locul de munca faptul ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii Catalina Covaliu Catalina Covaliu In situatia in care o colega, anunta doar verbal \\"starea\\" de sarcina, care sunt pasii care trebuie urmati? Atat de catre angajator, insa si de catre ... (vezi toată discuția)
Revisal david ionica david ionica Va rog, daca se poate, as dori sa stiu ce obligatii are angajatorul atunci cind o angajata ramane insarcinata. Dupa primul control medical prin care se ... (vezi toată discuția)