avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost la in job la un hotel pentru postul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde ...

Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde am stat 4 zile in training, apoi am lucrat 2 zile. In acest timp mi-am dat seama ca nu este ceea ce vreau, iar între timp am primit o oferta unde câștig mai mulți bani, programul este mai avantajos si este mai aproape de casa. Am fost sa îmi dau demisia, iar patronul nu a vrut sa ma lase sa plec pe motiv ca,,nu se face așa" si ca,,nu contează ce ai găsit, ai făcut deja training-ul". In tot acest timp am trimis actele, dar contractul nu l-am semnat si nici măcar nu l-am văzut si nici măcar o copie nu am primit, așa cum este scris in codul muncii. Când am spus asta, patronul a spus ca,, este făcut contractul" si este trecut in Revisal. Cum adică este făcut contractul, dacă eu nu l-am semnat, adică nu mi-am dat acordul sa prestez acele servicii legal? M-a făcut nesimțit, a țipat la mine sa ies afara, iar de banii obținuți de pe cele doua zile lucrate nici nu se pune problema sa ii primesc. Este normal așa ceva? Ba mai mult, sunt înregistrat in Revisal de pe data de 7 Decembrie 2021 in condițiile in care eu fizic nu am semnat contractul, nu am copia lui si nici nu mi-am dat acordul pentru semnătura electronica. Când i-am specificat patronului ca NU AM COPIE DUPĂ CONTRACT SI NU AM SEMNAT NIMIC, m-a făcut nesimțit, a început sa tipe si m-a dat afara. Am o poza data de o colega de la servici din Revisal unde se vede ca sunt înscris.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:17, 13 Decembrie 2021
Am mai descoperit ceva, in poza cu Revisal este trecut ca lucrez 8 ore pe zi, iar eu lucram 12 ore pe zi, o zi de zi si una de noapte, apoi doua libere. Am sters poza din greșeală cu programul, dar in calculatoarele de la Receptie exista un fișier cu programul recepționerilor.
Ati văzut extrasul Revisal din aplicație sau din portal-ul bazei de date naționale?

Ati verificat la ITM?
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici una, nici alta:
EugenGA a scris:

Am o poza data de o colega de la servici din Revisal unde se vede ca sunt înscris.



Cornel Vasile a scris:

Ati văzut extrasul Revisal din aplicație sau din portal-ul bazei de date naționale?

Ati verificat la ITM?

Am o poza trimisa de o fosta colega de servici, in care apare ca sunt înregistrat in condițiile in care eu nu am semnat nimic si nici nu am primit o copie a contractului de munca. Mai mult, sunt trecut ca lucrez 8 ore pe zi, dar defapt lucram 12 ore, una de zi, alta de noapte, apoi doua libere. La sporuri nu este trecut nimic, nici spor de noapte, weekend sau ore suplimentare, cred ca acesta a fost motivul pentru care am fost trecut la 8 ore. Când am specificat ca nu am semnat cu pixul contractul si nici nu am primit o copie, a început scandalul, a început sa tipe la mine, ca sunt nesimțit, sa ies afara si ca nu îl pot lasa fără om, ca nu gaseste. Adică eu eram angajat la negru, iar dacă venea un control primeam si eu amenda, nu?
C.i.m. a fost înregistrat în baza de date națională a Revisal-ului? A fost transmis la ITM?

Alte discuții în legătură

Listare din registrul de evidenta al salariatilor- reges Georgidani Georgidani As dori sa ma informati cum se listeaza din Reges, mi s-a cerut de la banca o copie si contabila societatii unde sunt angajata nu stie sa listeze, a putut doar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor flouflou flouflou m-am angajat pe 12 noiembrie anul acesta...la interviu am specificat ca sunt studenta la a doua facultate si ca mai am de dat si licenta pentru prima, si mi ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii serviciilor de cazare venit din partea unui client obliga receptionerul sa plateasca contravaloarea??? armiangel12 armiangel12 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire! Lucrez in cadrul unui hotel, ocupand postul de receptioner. Una dintre colegele mele a cazat un client care ... (vezi toată discuția)