avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare la penalizare este legală?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare la penalizare este legală?!

Penalizare la penalizare nu este legală, nu? Atunci ce înseamnă când un imberb de administrator se trezește să pună de plată niște penalizări deși nu mai e nicio sumă restanta de plată?! Este legal așa ceva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alex_51 , utilizator 16:41, 16 Decembrie 2021
Și dacă nu s-a contestat lista în termen de 10 zile (eu parcă știam că e 15), și se afiseaza acele penalitati ca restante, ele rămân de plată? Nu se mai poate face nimic? Poate acea sumă după 30 de zile de la afișarea ca restanta să creasca? Adica să i se aplice penalizări?

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare ,asociatia d eproprietari are dreptul legal sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta
Cuantumul penalitatilor trebuie sa fie votata de catre adunarea generala,nu pot depasi valoarea maxim prevazuta d elegiuitor si nu pot depasi valaoarea sumei de baza la care se aplica
Este temeinic si legal sa aplice penalizare dupa penalizare de ex daca sunteti inregistrat cu debit neachitat in luna septembrie se aplica penalizare daca acel debit nu a fost achitat nici in octiombrie se aplica penalizare
Daca in lista lunara d eintretinere nu sunt consemnate debite,orice penalizare este abuziva
Aveti drept legal sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere la presedintele de asociatie in termen de 10 zile de la afisare

Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Alex_51, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor dan27061956 dan27061956 in luna august 2011, asociatia a calculat penalitati pe perioada 01.01.2007 pana la data de 01.08.2011.Calculul penalitatilor a fost intocmit de o persoana ... (vezi toată discuția)