avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce trebuie sa fac pentru a lua indemnizatie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce trebuie sa fac pentru a lua indemnizatie?

Sunt angajata de 3 ani dar contractul de munca se termina la 31 August. Trebuie sa nasc la inceputul lunii Octombrie, deci este o luna pauza la plata CAS. Ce trebuie sa fac pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului?
Trebuie sa cotizez inca o luna (Septembrie) la casa de pensii?
Trebuie sa iau obligatoriu concediu prenatal sau postnatal pentru a primi indemnizatia (si daca da, cine imi da acest concediu din moment ce nu mai sunt angajata)?
Sau ce alte optiuni am?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 August 2006
danar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tuareg , utilizator 08:17, 20 Septembrie 2006
Ciao danar, citeste mesajele mele kristal712-maternitate
bafta
Buna!
Nu stiu daca am reusit(ti-am trimis mesaj privat), asa ca iti scriu si aici.
Nu am inteles foarte bine din raspunsurile ptr tine daca pot sau nu primi indemnizatie in cazul in care inchei contract de asigurat cu casa de pensii.
Te pup!
Buna ziua,
Am si eu o MARE problema daca ma poate lamuri si pe mine cineva ....va multumesc.
In iunie 2005 am terminat studiile de master in cadrul Universitatii Bucuresti ( dupa ce am terminat facultatea), iar de la 1 iunie 2005 lucrez cu carte de munca. Pe 28 martie 2006 am nascut o fetita si dupa terminarea celor 42 de zile de concediu postnatal am intrat in concediu pt cresterea copilului. Pe 22 iunie 2006 am depus dosarul pt indemnizatie la primaria sector 6 si nici in ziua de azi nu am primit vreun raspuns. Am sunat la directia muncii si mi s-a zis ca dosarul meu a ajuns la ei ca fiind depus pe 22 august ( aprox) si este in curs de prelucrare. Intrebarea mea este daca credeti ca voi primi indemnizatia, iar daca da mi sa- zis ca voi primi de la data primirii dosarului adica 22 august si nu de cand l-am depus eu si nu stiu de ce.....Ce ma sfatuiti sa fac pt ca sunt disperata....sunt la limita cu banii si nu stiu ce sa fac. Credeti ca e bine sa ma duc la directia muncii si sa le arat hartia pe care scrie ca l-am depus pe 22 iunie si m-am incadrat in cele 60 de zile sau sa stau cuminte acasa ca sa nu supar pe nimeni?
Ma iertati ca va deranjez dar nu stiu pe cine sa intreb despre asta....
Multumesc mult
:D Eu zic sa nu stai acasa! Sa mergi si sa-i deranjezi chiar in fiecare zi daca este nevoie, este dreptul tau iar ei pentu asta isi iau banii! Sunt platiti din bani publici asa ca la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Am absolvit o scoala postliceala ... Cr!22 Cr!22 Buna ziua, am urmatoarea situatie: Am absolvit o scoala postliceala in august 2022, tot de atunci sunt si insarcinata, termenul fiind 11 mai 2023. Din ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si contractul pe perioada determinata ralukkks ralukkks buna seara. lucrez in invatatamant de 6 ani ca suplinitoare, anul acesta am raman gravida si ar trebui sa nasc prin iunie 2013, insa contractul mi se ... (vezi toată discuția)