avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investiție în consolidarea și modernizarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investiție în consolidarea și modernizarea unei case de pe terenul părinților

Am în proprietate un teren in Bucuresti pe care se afla o construcție (casa bătrânească, degradată, fără utilități, nelocuută de 25 de ani. Fiul meu ar vrea să consolideze casa, să aducă apă, gaze, etc. Cum trebuie procedat ca investiția lui să nu mai fie subiect la o eventuală succesiune?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:28, 15 Decembrie 2021
La ce succesiune va ganditi?
In urma dvs.?
Daca da... cel mai ok este sa cumpere de la dvs. terenul si casa.. la pretul pietei, prin notar.,
Asta daca mai aveti si alti copii... Daca nu... Face actele ( Autorizatie de constructie, etc.) pe numele dvs. si apoi mosteneste tot, ca unic fiu.
Oricum fara succesiune, daca este cazul, nu puteti primi Autorizatie de constructie pentru consolidare....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie dezafectata, propusa spre daramare miloser miloser am achizitionat o casa ce are in comun peretele si acoperisul altei case . aceasta \"alta\" casa este proprietatea vecinilor , nu este locuita de mult timp , ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire prin extindere. Ciolo Ciolo Tatal meu detine o casa batraneasca cu doua camere nelocuibila si neracordata la Apa, Curent ,gaze ,canalizare etac pt ca nu sta nimeni acolo dar detine actele ... (vezi toată discuția)
Racordare utilitati radubajan radubajan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum se poate rezolva. 1. Am achizitionat un teren pentru constructie. 2. Toate actele inclusiv ... (vezi toată discuția)