am achizitionat o casa ce are in comun peretele si acoperisul altei case . aceasta "alta" casa este proprietatea vecinilor , nu este locuita de mult timp , si se afla intr-o stare avansata de degradare - peretii exteriori sunt prabusiti deja.pe terenul casei sunt in permanenta aruncate gunoaie , etc , etc. am propus vecinilor sa daramam casa lor si din discutie,pare ca raspunsul lor este "nu" , motivand ca - doresc sa obtina autorizatie de consolidare si modernizare,nu de constructie , si vor sa se foloseasca de casa dezafectata , in acest demers.ce pot face in acest context ? practic , aceasta casa semi-prabusita , pune in pericol si locuinta mea,nu pot face lucrari la acoperis,fiindca este acoperis comun , se infiltreaza apa , prin ziduri , etc , etc . repet - casa semi-prabusita este nelocuita de mult timp , si toti peretii exteriori nu mai exista exista doar acoperisul si peretii interiori si peretele comun cu al meu.vecinii doresc sa darame casa semi-prabusita , in viitor , nu vor sa o repare , vor doar sa se foloseasca de ea,ptr a obtine mai usor autorizatie de modernizare , si nu de constructie ; este de multi ani asa aceasta constructie.pot atasa si niste fotografii daca ajuta. mii de multumiri !
Nu aveti ce sa faceti. Cel mult sa ii dati in judecata pentru stricaciunile provocate, dar daca nu au bani, nu veti avea ce sa le luati.
Doar sa sperati ca acea casa ar fi scoasa la licitatie si eventual sa o cumparati dvs.
daca daram o parte din ziduri , care vor fi consecintele ? ce ilegalitate este si ce pedeapsa se aplica ? solutia aceasta , de a astepta sa fie scoasa casa la licitatie este fantezista. nu doresc sa cumpar casa vecinilor , si nici terenul lor.