avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Referitor la CIM incheiat pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Referitor la CIM incheiat pe perioada determinata, ...

Buna ziua,
Referitor la CIM incheiat pe perioada determinata, va rog sa ma ajutati cu cateva clarificari:
- pt. un CIM incheiat pe perioada determinata nu exista restrictii vizavi de numarul prelungirilor pe perioada determinata, in termenul maxim de 36 luni;
- dupa termenul de 36 luni, CIM poate fi incetat sau transformat in CIM pe perioada nedeterminta;
- de asemenea, dupa termenul de 36 luni al unui CIM pe perioada determinta, acesta inceteaza si poate fi incheiat un nou CIM pe perioada determinata pe 12 luni? Apoi, se poate incheia un alt CIM ( si ultimul) tot pe perioada determinata, pe 12 luni?

Referitor la angajatii care au fost reangajati atunci cand s-au pensionat ( in momentul indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare), si pot fi mentinuti in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca, “prelungirea anuala” se refera inauntrul celor maximum 3 ani?
Daca intocmim, dupa pensionare, un nou CIM, cu o alta functie, exista o derogare de la acest articol?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 15 Decembrie 2021
Răspunsurile pentru c.i.m. sunt afirmație.

Nu exista derogare pentru situatia cu pensionarii.
Buna seara
Exista inspectori de munca care au o alta parere in aceasta situatie. Culmea e ca sunt si judecatori care au aceeasi parere cu acesti inspectori.
Pe scurt: durata maxima a unei angajari pe durata determinata poate fi de maxim 36 de luni. Se poate incheia fie un singur contract pe intreaga perioada si care nu se mai poate prelungi, fie se incheie un contract pe durata mai scurta care apoi poate fi prelungit de maxim 2 ori (maxim 12 luni) in cele maxim 36 de luni.
Codul muncii nu prevede un număr de maxim 2 prelungiri înăuntrul termenului de 36 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la cim perioada determinata la perioada nedeterminata Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Sunt angajat la o instituţie cvasibugetară, care se autofinanţează. În mai 2017 am fost angajat cu CIM pe perioadă determinată, contract care a fost ... (vezi toată discuția)