avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, sunt santajata. Mi se cer 4000 de lei ca sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, sunt santajata. Mi se cer 4000 de lei ca sa fiu lasata in pace

Buna ziua, sunt santajata. Mi se cer 4000 de lei ca sa fiu lasata in pace. Nu am acesti bani.
Va spun cat mai succint:

August 2020. Un tip ma abordeaza pe Facebook. Penticostal. 36 ani atunci. Vrea o relatie cu mine. Il resping. Nu il blochez ca imi spune ca are un handicap, are si alte probleme, si mi-a fost mila.

Octombrie 2020. Omul spune ca Dumnezeu a facut o minune in firma lui. Spune ca vrea sa imi dea 100 de lei in numele Domnului, asa cum se face la penticostali. Nu accept din prima, dar, in urma multor insistente pe o durata de cca 3 saptamani, ii dau IBAN-ul. Aici am gresit EU cel mai mult.

Noiembrie 2020. Tipul imi da bani de xiua mea, 150 de lei, de Craciun 200 lei. De-a lungul timpului mi-a mai dat asa mici sume.

ORI DE CATE ORI A VIRAT O SUMA, I-AM MULTUMIT SI L-AM RUGAT FRUMOS SA NU IMI MAI DEA ALTI BANI. Dar el insista si zicea ca imi da bani ca sunt saraca. Sunt, intr-adevar, dintr-o familie de 13 copii, dar nu am cerut de mila. Din contra, am rugat frumos sa nu imi mai dea bani, ac nu ma pot revansa.

Februarie 2021. Tipul insista sa vina la mine in oras sa ma vada. Eu fac tot posibilul sa ma eschivez, dar el insista foarte mult. Naiva, cedez. Imi aduce carou un parfum ieftin, un aranjament floral si 2 cutii de praline. Vizita si intalnirea era sub pretextul ca vrea sa cunoasca personal pe persoana pe care a ajutat-o cu bani. Desi, ma repet, nu am solicitat ajutor.

Apoi, urmeaza calvarul. A fost suparat ca nu am stat cu el in mall in oras, ca nu l-am sarutat, ca nu l-am imbratisat. Dar nu era vorba de nicio intalnire romantica!!!

Urmeaza luni intregi de sunat stresant la telefon din partea lui, el plangea la telefon si ma implora sa ma casatoresc cu el.
Ma stresa cate 3 ore zilnic. Ma suna la job in timpul programului. Ma suna noaptea. Avea pretentia sa stau non-stop cu el la telefon.
Daca ma vedea activa pe facebook/Whatsapp, imi scria, ma suna. se supara teribil daca nu raspundeam, se ruga de mine, plangea, ameninta. Groaznic.
Nu a avut bun simt nici sa ma lase sa invat pentru examene, m-a sunat continuu si in timpul examenului. L-a gasit pe fratele meu pe facebook dupa nume, si i-a cerut numarul de telefon, si acerut si numarul de telefon al tatalui meu. A inceput sa imi terorizeze familia.
Dupa rugaminti din partea mea, a incetat pentru o perioada.

Apoi, pentru ca nu ii mai raspundeam la telefon, a reinceput hartuiala si amenintarile. A inceput sa insinueze o relatie imaginara cu un doctor din spital, apoi a inventat ca am o relatie cu seful, ca as fi facut sex cu seful, si ca as fi facut avort. Povestea cu avortul a inceput cand l-am rugat sa nu ma sune ca is la doctor, aveam gastrita, facuta pe baza de stres. El a zis ca mint si ca nu am gastrita, ca eu fac avort. Prostii.

Apoi a inceput sa imi terorizeze seful, sa ii scrie mesaje penibile in privat. pe Facebook.
In acest timp, el insista sa renunt la job ca ma sponsorizeaza el, ca imi da el bani cat iau eu la job, numai sa stau acasa. Nu am acceptat.
In cele din urma, am fost data afara peste noapte, fara sa mi se comunice motivul. Pana la urma, fostul sef, fiind vecin cu mine, mi-a zis de ce. Dar doar foarte tarziu.

Examenele le-am picat la facultate, si nu am mai intrat in licenta. M-a sunat continuu si in timpul examenelor. Nu ma lasa sa dorm, sa invat, sa imi desfasor viata. Nu stiu de unde avea atata energie sa ma terorizeze.
Suna continuu pe tata, fratele meu, si pe toti cunoscutii mei la care a reusit sa le faca el rost de numere. Imi teroriza prietenii de pe Facebook. La matusa mea s-a apucat sa ii scrie. La toata lumea care putea. Ma barfea si intreba despre mine. Sau ii batea la cap despre mine.

August 2020. Am dezvoltat o boala autoimuna pe baza de stres. Am documente medicale la toate afectiunile ce le-am dobandit in aceasta perioada.
L-am rugat frumos sa ma lase in pace ca is bolnava. Ca am de dat restantele. A trimis impotriva vointei mele 300 de lei pe cardul meu.
A spus tatalui meu ca eu am facut avorturi, curvii, orgii, etc etc tot minciuni. M-a sunat cu o voce mieroasa sa imi spuna ca ma va da tata afara din casa, dar nu are nimic, ca vine el dupa mine si ma ia la el.
Practic, a facut tot posibilul sa ma casatoresc cu el. Nu il interesa ca eu nu vreau.
A facut rost de numarul meu de la jobul actual de pe site-ul firmei, nr de relatii cu clientii. A inceput din nou sa ma terorizeze pe acel nr, pe Whatsapp, pe Facebook.

Ultima chestie ce a facut-o: a furat poze de pe profilul de facebook actual, si acreat un profil fals cu numele meu, datele mele, pozele mele. A facut pe acel cont un anunt matrimonial, in care a pus numarul meiu de telefon de serviciu. Am fost contactata din cauza acelui anunt matrimonial, de peste 600 de persoane in 3 zile si jumatate. Mentionez ca pe acel cont a postat, alaturi de multele anunturi matrimoniale, si o poza compromitatoare cu mine, alaturi de texte cu content sugestiv sexual.

Azi a venit bomba: ii dau 4000 de lei pana vineri, si ma lasa in pace, sau o patesc.
Amenintari din partea lui: ca ma face de ras pe internet, ca ma face sa imi pierd si acest job, ca face pe net public ca eu is curva, prostituata, ca as fi facut avort, etc etc, ca ma ia de pe strada si nu ma gaseste nici descarcerarea, ca isi recupereaza el banii care mi i-a dat, ca il face pe tata sa ma dea afara din casa, ca voi ajunge ultima maturatoare de strada, etc.

Am sute de mesaje text/whatsapp in care ma jigneste in toate felurile, plus apeluri pe teleon, am si inregistrat cateva chestii.

Am cateva intrebari:

1. Cum fac sa ies din toatea aceasta telenovela ieftina?
2. Pot fi incriminata ca am primit bani de la el fara sa ii solicit, si obligata sa dau acesti bani inapoi, chiar daca eu nu am de unde?
3. Cum il pot face sa fie pedepsit pentru cate am indurat din partea lui?
Mentionez ca sunt in pragul disperarii, nu mai pot munci, nu mai pot invata, nu imi mai pot desfasura viata normal. Am avut si ganduri sa imi iau viata sa scap. Nu mai pot.

Va rog sa nu radeti de mine. nici sa ma exprim coerent nu mai pot. Sunt sunata si amenintata continuu, imi e frica sa ies pe strada ca ma ia pe sus, ma tem pentru viata si siguranta mea.

Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac. Va multumesc, Dumnezeu sa va dea sanatate.

PS. Tipul a cerut n repetate randuri poze nud cu mine. Bineinteles ca nu i-am dat. Daca ii dadeam era si mai rau.

Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Puteti depune plângere la politie.
Aveti dreptul și la avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca nu se rezolva asa ușor cu obsedații...
Politia trebuie împinsă din spate de avocat în astfel.de cazuri.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, depuneti plangere la politie pt santaj, hartuire si amenintari. Poate merge cu dvs cineva din familie, fratele, tatal... Politistii, unii din ei au meteahna de a nu lua fetele in serios.
Chemat pe la politie, se poate potoli.

Alte discuții în legătură

Hartuire sau santaj? caceramona caceramona buna ziua, am o prietena care are probleme cu fostul prieten , dupa ce a decis sa se desparta de el pt ca o batea .. acesta nu ii da pace a facut rost de ... (vezi toată discuția)
Terorizare iulian55 iulian55 Rămân la părerea că în această țară cineva trebuie să iți dea în cap ca să se ia vreo măsură, până atunci fiecare poate face ce dorește. Nu ... (vezi toată discuția)
Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)