avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... A fost inregistrat la taxe si impozite un contract ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

A fost inregistrat la taxe si impozite un contract inchriere.

A fost inregistrat la taxe si impozite un Contract inchriere imobil pe perioada de 2 ani. 2020-2022.Intre timp, dupa 1 an chiriasii au plecat din oras. Sunt obligat, ca sa nu platesc impozit pe venit si pe al doilea an sa delcar ca acel contract a fost reziliat, sau atata timp cat nu fac declaratia unica si pentru al doilea an, este ok?!
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:32, 11 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
atata timp cat nu il treceti pe declaratie pe cel reziliat este ok. ( se depunea rectificativa doar daca era reziliat in timpul anului ) ca sa recalculati impozitul eventual.
A fost depus pe declaratia cand l-am facut, acum 1 an. Si am si platit un an (s-a si calculat automat)
Acuma este o problema daca nu fac declaratia si pentru al doilea an, din moment ce imobilul nu este inchriat ?!
Ca sa fie totul clar ar trebui sa faceti declaratia, dar cu suma zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Am un contract de inchiriere pe termen nelimitat. corina lupulet corina lupulet Buna ziua, am un contract de inchiriere pe termen nelimitat si am hotarat de comun acord cu chiriasul ca el sa plece pana la 1 dec 2021. Am platit impozitul al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am contract de închiriere înregistrat la anaf pentru ... Irinna Mary Irinna Mary Bună ziua! Am contract de închiriere înregistrat la ANAF pentru perioada 15 Oct 2021 - 15 Oct 22. Chiriasii au plecat mai devreme cu 2 luni. Am depus ... (vezi toată discuția)