avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Bună ziua! Am contract de închiriere înregistrat la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Bună ziua! Am contract de închiriere înregistrat la ANAF pentru ...

Bună ziua!

Am contract de închiriere înregistrat la ANAF pentru perioada 15 Oct 2021 - 15 Oct 22. Chiriasii au plecat mai devreme cu 2 luni. Am depus declarația unică și am plătit pentru anul acesta impozitul pana pe 15 Oct. 22. Va rog, cum procedez dacă vreau sa închiriez cu data de 6 Oct. 2022 având în vedere ca este un contract înregistrat la ANAF deja pana pe 15 Oct?
Va mulțumesc frumos pentru ajutor!
Zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Irinna Mary , utilizator 21:19, 2 Octombrie 2022
Trebuia sa faceți declarația unică rectificativă în momentul în care au plecat chiriașii și să plătiți impozit doar pe perioada cât au locuit aceștia acolo.
Bună seara!

Dar pot înregistra un alt contract (cu 06.Oct) la ANAF având în vedere ca nu l-am reziliat pe primul (valabil pana pe 15 Oct. 22) ? Și depun declaratie rectificativa la sfârșitul anului?
Va mulțumesc frumos pentru ajutor!!
Seara frumoasa!

Iulian MANEA a scris:

Trebuia sa faceți declarația unică rectificativă în momentul în care au plecat chiriașii și să plătiți impozit doar pe perioada cât au locuit aceștia acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost inregistrat la taxe si impozite un contract inchriere. Sevrin Sevrin A fost inregistrat la taxe si impozite un Contract inchriere imobil pe perioada de 2 ani. 2020-2022.Intre timp, dupa 1 an chiriasii au plecat din oras. Sunt ... (vezi toată discuția)
Am un contract de inchiriere pe termen nelimitat. corina lupulet corina lupulet Buna ziua, am un contract de inchiriere pe termen nelimitat si am hotarat de comun acord cu chiriasul ca el sa plece pana la 1 dec 2021. Am platit impozitul al ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)