avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara cont bancar pot recupera bani de la o succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara cont bancar pot recupera bani de la o succesiune in lichid la banca

Sunt cetatean strain si doresc sa recuperez partea mea dintr-o succesiune dar pentru a recupera bani, cum nu am domiciliu in Romania nu pot deschide cont bancar.

Notarul poate sa ma ajute in asa fel incat sa pot merge la ba,ca sa recuperez bani in lichid care imi revin?
Cel mai recent răspuns: Bionpa , utilizator 12:05, 17 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul vă poate ajuta cu eliberarea certificatului de moștenitor, care face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

Mai departe, rămâne relația dintre dvs. și bancă.
Va multumesc pentru acest raspuns doamna avocat.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Notarul vă poate ajuta cu eliberarea certificatului de moștenitor, care face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

Mai departe, rămâne relația dintre dvs. și bancă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar ... Vălenii de munte Vălenii de munte Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar în afara de mine și de soția lui mai este nevoie de alte rude cand deschidem succesiunea? (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute in urma succesiuni rodica123 rodica123 Buna ziua, am o serie de nelamuriri, daca ma puteti ajuta va rog, in urma cu 6 luni tatal meu a trecut in nefiinta, la finele anului trecut mai exact prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune si acte Beneficiarul Beneficiarul Eu si cu fratii am mostenit fiecare cate o cota parte dintr-o proprietate dupa ce a facut succesiunea iar acuma eu as vrea sa cumpar partile celorlalti si sa ... (vezi toată discuția)