avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare apartament

Buna ziua!
Apartamentul de deasupra mea a fost vandut si noul proprietar s-a apucat de renovari (foloseste ori rudele, ori o echipa). Nu a anuntat nicaieri in ce intervale orare vor lucra sau cat va dura lucrarea, astazi bormasina a fost pusa in functiune la 07:46, in acest moment functioneaza 2 bormasini si 1 ciocan (gauresc si sparg, aud cum cad bucati de tencuiala).
*
Pentru ca nu a raspuns nimeni la usa cand am mers pana acolo, desi erau persoane inauntru, am lasat un afis pe usa apartamentului, in care mentionam Legea nr. 121/2019 si obligatia de a anunta administratorul asociatiei de proprietari si locatarii asupra programului zilnic de demolare/reamenajare, duratei lucrarilor si intensitatii zgomotelor produse.
*
Proprietarul pare ca nu a inteles ce l-am rugat eu, a raspuns printr-un alt afis in care scria ca el este la serviciu si nu stie ce zgomote se aud din apartament, dar, dimpotriva, din apartamentul meu s-ar auzi zgomote pana catre ora 23 si sa verific eu mai bine, daca am timp.
*
Acum, eu lucrez de acasa si, cand merg ambele bormasini, imi este imposibil sa ma mai concentrez. Sufar si de tulburari de somn si de migrene. Ce nu stie noul proprietar este ca apartamentul cu pricina a mai fost demolat, renovat si in urma cu vreo 9 ani, atunci a fost absolut groaznic, s-a lucrat si duminica, nimeni nu a reactionat, insa mie mi-au terorizat fata, era mica atunci, numai in psihiatrie nu mi-au bagat-o.

As vrea sa evit repetarea unei asemenea situatii. Am gresit cu ceva citand Legea 121? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:22, 17 Decembrie 2021
Eu zic ca ii puteti raspunde tot printr-un afis cu prevederi din legea 61/1991; legea 50/1991 plus o eventuala amenintere cu plangere la ITM pentru "munca la negru"- aici ii puteti spune ca aveti aceasta banuiala pentru ca nu a anuntat pe nimeni de aceste lucrari, nu a pus afis, etc/ ( nu a facut asta, nu?)
Legea 61, art. 2, punctele 25 si 26
[ link extern ]
Legea 50/1991, art. 24 si 16- se aplica doar daca face lucrari pentru care are nevoie de autorizatie, nu pentru tencuirea din nou a peeretilor- Dar o puteti lasa ca nu stiti ce lucrari executa pentru ca nu a anuntat...
[ link extern ]
Munca "la negru"- legea 53/2003-art. 260, alin. 1, punctul "e" si urmatoarele
[ link extern ]

Vedeti ce va spunedupa acest "afis".
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Era normal sa precizati disp L nr 61/1991 republicata si regulamentul de ordine interioara al condominiului unde este prevazut concret programul de liniste
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare respectarii dispozitiilor in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste la bloc Noiela Noiela In ce conditii imi pot renova apartamentul avand in vedere ca se vor produce zgomote de diversa intensitate? Problema mea este urmatoarea: Am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile? utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput ... (vezi toată discuția)
Autorizație lucrări de renovare in apartament SASF SASF Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu câteva lămuriri. Locuiesc la bloc, intr-un apartament situat pe strada Aleea Compozitorilor din sect 6București. ... (vezi toată discuția)