avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clientul refuza a mai efectua plata.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clientul refuza a mai efectua plata.

Buna ziua,

Detin o firma de vânzări tamplarie. Am furnizat unui client persoana fizica produse in 2 transe. Pentru prima transa am încheiat un contract de prestari servicii si banii au fost incasati.
Pentru a doua transa de produse nu s-a mai semnat un contract, mergand pe încredere si vazand ca colaborarea a decurs bine, s-au livrat si montat produsele din a doua transa. Dupa executia lucrrarii, in august 2021 clientul ne-a tot invocat fel si fel de motive de ordin personal, fara a mai efectua plata. Mentionez ca produsele furnizate sunt produse atipice, avem dimensiunile exacte, tablouri de tamplarie, facturi de la fabrica. Avem un sold de 27000 lei. Ce pot face? Putem actiona in instanță?
Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Fara contract nu puteti actiona in instanță.
Dar am emis o factura de 20000 lei din care au achitat o parte din ea, ceea ce înseamnă ca au fost de acord.

george-neagu a scris:

Fara contract nu puteti actiona in instanță.

Il puteti da in judecata doar in baza facturii, doar ca lucrurile sunt mai complicate decat in cazul incare ati fi avut contract.
Luati legatura cu un avocat, nu va descurcati singur fara sprijin de specialitate.
Cheltuielile pe care le veti face cu procesul le veti recupera pe calea cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie termopane georgianan georgianan Firma x a cumparat termopane...4 facturi cu transa 1, transa 2, 3 si patru...mai apoi urmeaza sa factureze serviciile...total valoare 20000...cum se poate ... (vezi toată discuția)
Vanzari catre persoane fizice fara casa de marcat budaihajnal budaihajnal Am o societate comerciala si vrem sa deschidem un punct de lucru, putem vinde catre persoane fizice fara casa de marcat (cu factura si chitanta sau alte ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)