avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salariata la varsta de pensionare Buna ziua, Va rog sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salariata la varsta de pensionare Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ...

Salariata la varsta de pensionare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

Am o salariata care implineste varsta de pensionare in februarie 2022. Doamna doreste sa depuna dosarul in luna februarie si sa nu mai vina la serviciu din momentul in care ii vine decizia (care poate depasi data implinirii varstei).
Refuza sa faca o cerere de continuare a activitatii pana la implinirea varstei de 65 de ani si apoi sa facem incetarea cu acordul partilor pana la sosirea deciziei.
1. Cum pot proceda in situatia aceasta?

2. Data implinirii varstei standard de pensionare este data de 1 a lunii in care se implineste varsta? Sau data nasterii din luna in care implineste varsta? (daca este nascuta pe 8 februarie la ce data se poate pensiona de drept : 01 februarie sau 08 februarie?)

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipatã. ContSters304247 ContSters304247 Pot beneficia de pensionare anticipată la 24 iunie 2015 ? La data de 24 iunie 2015 implinesc 60 de ani. (24 iunie 1955 data nașterii) La această dată ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ContSters437376 ContSters437376 Am o vechime in campul muncii de 37 de ani lucrati efectiv din care 10 ani si 6 luni am fost incadrata in grupa a doua de munca. Varsta mea fiind de 56 ... (vezi toată discuția)