Pot beneficia de pensionare anticipată la 24 iunie 2015 ?
La data de 24 iunie 2015 implinesc 60 de ani. (24 iunie 1955 data nașterii)
La această dată voi avea 41 ani de vechime și tot atâția de contribuție.
Dacă DA, ce procent imi va fi reținut din pensia normală?
Mulțumesc celor care mă vor ajuta.
Bună!
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
D-le Mircea, vă rog frumos dacă aveți timp și bunăvoința să-mi transmiteți și formula de calcul, fiindcă mai am doi colegi cu situații asemănătoare și nu am vrut să vă mai deranjez pe dvs. cu calculul lor. Vă mulțumesc!
Se stie ca barbatii nascuti dupa 01/01/1950 se vor pensiona la limita de varsta la 65 de ani.
Legea 263/2010
Pensia anticipata partiala
ART. 65
(1) Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.
(4) Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
65-60=5 ani = 60 de luni de anticipare
60 x 0,75%=45%
Pensie anticipata
stanicab
Sunt nascut la 24 ianuarie 1955,am 55 ani si 36 ani vechime in campul muncii la aceeasi intreprindere ca strungar si as dori sa stiu daca ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)