avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte fara a fi proprietar. La o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte fara a fi proprietar. La o asociatie Presedintele ...

Presedinte fara a fi proprietar. La o asociatie Presedintele ales si-a vandut apartamentul unor rude imediat dupa alegerea in functie ca Presedinte de asociatie. Este legal ca acesta sa isi continue exercitarea functiei? Se poate constitui in acest caz vreo infractiune? A semnat si semneaza documente oficiale la Presedinte... Multumesc
Cel mai recent răspuns: danutzchirila , utilizator 18:20, 23 Decembrie 2021
nu e infractiune....ci neglijenta din partea proprietarilor
convocati adunare generala si alegeti un nou presedinte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 pentru a accede la functii de reprezentare asociatie de proprietari ,legiuitorul a impus conditii concrete fara exceptii sau derogari,
Nu poate fi ales reprezentant legal al asociatieid e proprietari decat persoana care detine calitatea de membru proprietar in imobil
In speta,persoana in cauza ,urmare transmiterii dreptului de proprietate bun imobil in acel condominiu,automat pierde toate drepturile anterior detinute
Multumesc, el si-a transmis dreptul de proprietate de 3 ani..dupa 1 luna ce a fost ales...e cu buna stiinta, nu omitere sau greseala. Ce e de facut? Dispar banii din fondul de reparatii ca in fata aspiratorului...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2021
danutzchirila, utilizator
Proprietarii nu stiu, eu am aflat intamplator...si se duce si reprezinta Asociatia in instanta, continua sa faca plati dubioase. Nu raspunde la petitii..incepem sa sarim la gatul Primariei, compartimentului respectiv, de bine ce si-au facut treaba..
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2021
danutzchirila, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat nu mai detine calitatea de proprietar in imobil ,automat nici pe acea de presedinte de asociatie nu mai are dreptul legal sa o exercite
Pentru activitatea sa beneficiaza de indemnizatie lunara?
Sesizati oficial serviciul de specialitayte din primaria teritoriala
legal,ar trebui realizat audit financiar contabil pentru perioada in care persoana dupa transmiterea dreptului d eproprietate bun imobil,a continuat sa exercite atributii in calitate d epresedinte de asociatie de proprietari
este suspect cum a comparut in instanta,atat timp cat acea autoritate solicita document de identitate
Legal,ar fi fost daca nu mai locuieste la acea adresa sa detina alt domiciului in documentul de identitate

Alte discuții în legătură

Administrator bloc dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com Vă rog sa imi dati un sfat.Administratorul nostru nu plateste facturile la timp nici la valmax nici la apa unde avem penalitati din 2007 numai factura la zi ... (vezi toată discuția)
Restantieri intretinere bloc- executarea lor!? doar_eumike doar_eumike Buna seara, tocmai am preluat o asociatie de proprietari,dar ma lovesc de cateva probleme: = fondul de rulment desi in acte e de 29.000 ron ..la banca ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)