avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator bloc

Vă rog sa imi dati un sfat.Administratorul nostru nu plateste facturile la timp nici la valmax nici la apa unde avem penalitati din 2007 numai factura la zi plateste penalitatile nu a fost reparat liftul nu la platit in doua cuvinte ne duce cu zaharul.Nu ne aduce nici arhiva sa vedem si nici facturile sa il putem controla.La primarie cind a fost chemat la control nu a dus acte nimic nu lau putut controla ce sa facem sa ne scapam de el dar numai dupa ce are facturile la zi.X-(#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:41, 26 Februarie 2010
Avand in vedere ca administratorul de imobil are calitatea de angajat al asociatiei de proprietari,acesta detine obligatii si responsabilitati legal prevazute.
Presedintele de asociatie si comitetul detin obligatia sa comunice oficial administratorului obligatiile in sarcina sa.
Existenta de restante fata de prestatorii de servicii,in conditiile perceperii cotelor de intretinere lunara,ridica suspiciuni asupra respectarii dispozitiilor in vigoare,culpa ce apartine si altor responsabili din asociatie
Avand in vedere vechimea penalitatilor din 2007 se impune analizarea cu responsabilitate a activitatii acestuia ,eventual sesizarea autoritatilor in drept
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Daca asteptati sa plateasca facturile la zi probabil ca se va mai ocupa de administratie mult timp de-acum incolo.
Aveti restantieri in bloc, au sume mari la restante? Pentru ca aceasta ar putea fi o explicatie a faptului ca nu a achitat facturi din 2007.
Daca sunteti printre persoanele care-si platesc intretinerea la timp nu trebuie sa platiti penalizari, nu ar trebui sa vi se calculeze.
Orice reparatie se face daca exista un fond de reparatii in care se tot strang bani. Aveti acest fond?
dida1076@yahoo.com a scris:

cind a fost chemat la control nu a dus acte nimic nu lau putut controla ce sa facem sa ne scapam de el dar numai dupa ce are facturile la zi.X-(#-o

Presedintele si comitetul executiv sa decida incetarea activitatii acestui administrator. Sa caute sa angajeze alt administrator sau sa preia comitetul temporar atributiunile lui. Comisia de cenzori sa verifice toate documentele, incasarile si platile.
In cazul constatarii de sustrageri sau delapidari administratorul poate fi tras la raspundere si daca nu mai este angajatul asociatiei.
Dar trebuie cineva sa verifice si e posibil sa se constate ca a lucrat corect dar proprietarii nu-si platesc la timp cotele si aceasta sa fie cauza penalizarilor.
Oricum o asociatie nu trebuie lasat numai pe mana administratorului ca mai avem si presedinte, comitet, cenzori, casier, contabil..., dar mai ales proprietari care pot sa se implice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru neplata fondului de rulment romeo2312 romeo2312 Preseedintele Asociatiei de Proprietari sau Administratorul poate percepe penalitati acelor proprietari care nu vor sa plateasca FONDUL DE RULMENT? (vezi toată discuția)
Penalitati, ajutor katy76 katy76 Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)