avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati, ajutor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati, ajutor

Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat sa vorbesc cu presedintele asociatiei si sa-l rog sa nu mai puna acele penalitati pentru ca voi ajunge in imposibilitatea de a plati. M-am angajat sa platesc o suma considerabila in fiecare luna ca sa pot ajunge la 0 cu datoria. Raspunsul domnului a fost ca acest lucru nu este posibil pentru ca nu are cine sa-i plateasca penalizarile catre furnizori. Atunci, am intrebat daca exista un fond de reparatii, care sa justifice acesti bani pe care eu si altii ca mine ii platim. Raspunsul a fost " ce-i ala?". V-as ruga sa ma sfatuiti si sa-mi explicati cum il pot convinge sa ma ajute, ca sa imi pot plati datoria. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:37, 6 Decembrie 2012
Nu puteti pretinde administratorului sa nu va mai calculeze penalizari.
Puteti insa vorbi cu membrii comitetului executiv si cu presedintele asociatiei si poate ca in schimbul unui plan de achitare a restantelor de care sa va si tineti sa va calculeze cu un procent mai mic de penalizare sau chiar sa va scuteasca de acestea, desi e greu de crezut ca asta se va intampla atata timp cat si asociatia plateste penalizari la furnizori.

Daca percep penalizari ,ar trebui sa aibe un fond special de penalizari din care va plati penalitatile la furnizori ,asta in situatia cand asociatia dv a aprobat sistemul propriu de penalizari si anume maximul de 0,2% /zi,daca nu atunci vor aplica penalizarile aplicate de furnizori ,iar aici ar trebui sa va arate procesele verbale prin care s-a stabilit cum se aplica penalizarile ori 0,2%/zi ori doar penalizari de la furnizori;nu un fond de reparatii..
Dv. ati facut un angajament scris pe care nu vi l-a aprobat pentru ca plateste penalizari la furnizori?Sa va arate facturile si penalizarile aferente si cum le distribuie restantierilor
Dv. chiar daca v-a refuzat angajamentul ati facut plati lunare ?



Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
CRINA1, utilizator
Nu are tangenta debitul acumulat de dvs in raport de fondul de reparatii invocat de dvs
Aplicarea de penalitati este temeinica si legala in conditiile in care si furnizorul aplica acele penalitati
Nu aveti fond de rulment?
@katy76 a spus:
Atunci, am intrebat daca exista un fond de reparatii, care sa justifice acesti bani pe care eu si altii ca mine ii platim
.
Pentru ca sociatia sa aiba fondul de reparatii de care spuneti mai sus, ar fi trebuit ca dumnaevoastra sa fi achitat la zi reparatiile si sa depuneti inca o suma suplimentara in acel fond de reparatii. Fondul de reparatii este al fiecarui proprietar platit separat din banii lui, iar aceste sume adunate de la fiecare proprietar acopera costul reparatiilor efectuate si ce mai ramane formeaza fondul de reparatii al intregii adsociatii. Daca aveti restante la intretinere si penalizari, nu cred ca ati platiti in aceasta perioada ceva la reparatii sau la fondul de reparatii, asa cum spuneti mai sus..
Cat despre fondul de rulment si-acesta este constituit din contributia fiecaruia si in registrul fondului de rulment fiecare proprietar are atatia bani cat a depus la asociatie. Daca ati depus cumva acest fond de rulment, din acesta vi s-a achitat intretinerea pe prima luna cand nu ati mai platit. Apoi pe lunile urmatoare asociatia nu a mai avut de unde lau de la dumneavoastra pentru ca fondurile dumneavoastra s-au epuizat si de platit nu ati mai platit nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)