avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Favorizarea atribuiri imobilelor succesiune, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Favorizarea atribuiri imobilelor succesiune, persoanelor care traiesc in Romania

Buna seara,

Pentru o succesiune, am inteles ca justititia favorizeaza mai mult personale care traiesc in Romania, pentru atribuirea imobilelor Se pare ca cei cei care traim in strainatate si numai suntem cetateni Romani, suntem complet discriminati. Este adevarat?

Dar daca fratiilor si sorelor li sa atribuit deja imobile sau terenuri in dosare precedente, acest lucru poate schimba macazul? Dar daca fratii poseda deja imobile in Romania dar eu inca nu posed, aceasta discriminare se va face mereu? Daca demonstrez ca in cativa ani ma stabilesc in Romania, justitia poate tine cont de acest lucru pentru ca eu sa preiau imobilul si sa pot sa il ocup la intoarcere in tara?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:13, 19 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest gen de probleme se analizeaza impreuna cu un av discutand situatia respectiva ,circumstantele personale etc.Nu exista nici o discriminare a persoanelor care locuiesc in strainatate,discriminare ar exista daca sulta primita de dvs ar fi mai mica iar daca ati locui in tara ati primi o sulta mai marre.Exista o serie de criterii pt atribuirea unui imobil,celui care a investit,celui care locuieste ,celui csre este legat afectiv,a locuit toata viata in imobil etc..
Domnule avocat, cam care sunt criteriile de exemplu; Problema este ca statul deja a dat lor un bun, dandu-mi sulta de 3,,5% din valoarea bunului.din valoarea pe piata Bunul are o valoare de 50000€ de vanzare Acuma ei sau unit toti inpotriva mea, pentru ca statul sa mi dea o sulta si pentru acest apartament. Ei spun ca au facut deja o cerere in acest sens. Cum pot face si eu o cerere pentru a mi se atribui acest apartament?

Mai este un lucru; Daca statul le da acest bun si nu tine cont de pretul de piata, atunci pur si simplu statul le da tot ceea ce parinti mei au dobandit pe timpul vieti. Parerea mea este ca acest lucru este o nebunie!

Daca ei au mai multe proprietati in Romania care le poseda,, casa, terenuri, se poate ca statul sa tina cont de acest lucru in favoarea mea? Cam ce ar trebui sa fac eu ,caci as dori sa ma intorc in acel apartament in curand ?

Va multumesc

Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
In primiul rand contactati un avocat prezentati actele ,discutati,trebuie vazut daca exista un proces pe rol,in ce stadiu etc.Nu prea intleg ce treaba are statul, sulta se plateste de partea caruia i a fost atribuit imobilul conform expertizei realizate in proces...
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de locuinta storm4all storm4all Se da speta urmatoare: un proprietar de garsoniera conf 3 face schimb de locuinta cu un proprietar de apt 3 camere conf 3- [b]fara sulta[/b]; Garsoniera este ... (vezi toată discuția)
Partaj dodo12 dodo12 impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)