avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă ...

Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă noastră decedată în acest an .Succesiunea după Tatăl nostru decedat în urma cu 27 ani fiind făcut la momentul respectiv, mama fiind mastenitoarea.Noi ne.am înțeles că mastenirea care consta în teren extravilan de 2 ha să.i revine fratelui mai mare iar casa, dependințe și terenul aferent sa.i revină fratelui mai mic.Ceilalti doi frați nu vor nimic și drepturile de succesiune să treacă în partea fratelui mic care rămâne cu casa.Intrebare din partea celor doi care vor că partea lor să revină fratelui mic..putem să acceptăm succesiunea și drepturile de succesiune să fie oferite frateluiui mai mic sau acceptăm succesiunea și apoi facem donație? Cum este mai bine? Dacă renunță cei doi frați la succesiune totul se împarte în 2 părți egale sau așa cum ne.am înțeles no?Mulțumim!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:20, 19 Decembrie 2021
Dacă doi dintre dvs renunță, masa succesorala (cu tot ce cuprinde ea, casa, teren aferent, terenuri extravilane etc etc) ar reveni în cote egale de 1/2 celorlalți 2 frati.
Deci toată averea după mama ar fi deținută în indiviziune, urmând ca cei doi frați ramasi moștenitori, sa facă mai apoi partajul, iar unul sa ia terenurile extravilane și celălalt casa.

Puteți rămâne moștenitori și toți 4, dar asta ar însemna 1 sau 2 acte în plus.
Cei care vor, să renunțe la moștenire, astfel că moștenirea se va împărți în cote egale între moștenitorii acceptanți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)