Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă noastră decedată în acest an .Succesiunea după Tatăl nostru decedat în urma cu 27 ani fiind făcut la momentul respectiv, mama fiind mastenitoarea.Noi ne.am înțeles că mastenirea care consta în teren extravilan de 2 ha să.i revine fratelui mai mare iar casa, dependințe și terenul aferent sa.i revină fratelui mai mic.Ceilalti doi frați nu vor nimic și drepturile de succesiune să treacă în partea fratelui mic care rămâne cu casa.Intrebare din partea celor doi care vor că partea lor să revină fratelui mic..putem să acceptăm succesiunea și drepturile de succesiune să fie oferite frateluiui mai mic sau acceptăm succesiunea și apoi facem donație? Cum este mai bine? Dacă renunță cei doi frați la succesiune totul se împarte în 2 părți egale sau așa cum ne.am înțeles no?Mulțumim!
Dacă doi dintre dvs renunță, masa succesorala (cu tot ce cuprinde ea, casa, teren aferent, terenuri extravilane etc etc) ar reveni în cote egale de 1/2 celorlalți 2 frati.
Deci toată averea după mama ar fi deținută în indiviziune, urmând ca cei doi frați ramasi moștenitori, sa facă mai apoi partajul, iar unul sa ia terenurile extravilane și celălalt casa.
Puteți rămâne moștenitori și toți 4, dar asta ar însemna 1 sau 2 acte în plus.