Conducere sub influenta alcoolului
Dosarul meu a fost trimis la judecatorie fara ca procurorul sa ma cheme la audieri si sa ma intrebe despre acordul de recunoastere. In rechizitoriu scrie ca am recunoscut fapta si am colaborat , atat.
Daca aveti avocat vorbiți cu el sa va facă aparari pe camera preliminara.
Daca nu apare un răspuns va sunt încălcate drepturile procedurale dar nu înseamnă că parchetul ar face ceva în sensul.dorit de dvs.
Oricum, parchetele vor pedepse mai mari în astfel de cazuri.
O sa va explice avocatul daca are suficienta experienta judiciara.
Nu rezolva nimic in camera preliminara sub acest aspect, faptul că procurorul nu s-a pronunțat în niciun fel asupra cererii formulate privind încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, nu este un aspect care să atragă vreo sancțiune a nulității absolute sau relative cu privire la rechizitoriul întocmit în cauză, în condițiile în care dispozițiile art. 478 și următoarele din C.p.p. stipulează că încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției nu este obligatorie pentru procuror, chiar dacă, în aparență, sunt întrunite toate condițiile legale în acest sens.
Pana la urma, inculpatul poate beneficia și în instanță de procedura simplificată a judecății care presupune soluționarea cauzei într-un termen redus și reducerea limitelor de pedeapsă.
În mod normal și legal procurorul trebuie sa răspundă.
Este vorba de o încălcare de drepturi.
Daca nu răspunde este ca și cum nu a văzut cererea.
Procedura simplificată vizează alta procedura.
Daca vedeti primul meu mesaj, am spus clar ca procurorul trebuia sa se pronunte asupra cererii, doar ca nefiind obligatorie incheierea acordului pentru procuror, din comoditate nu se mai deranjeaza sa raspunda.
Mi s-a intamplat si mie in mai multe dosare si initial m-am gandit sa contest in camera preliminara, dar ganditi-va si in situatia unei restituirii, daca procurorul nu doreste incheierea acordului, rezultatul este acelasi, fiind clar o pierdere de timp tot demersul.