avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu o donatie lasata unui membru din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu o donatie lasata unui membru din familie in cazul ...

In legatura cu o donatie lasata unui membru din familie in cazul meu fiicei ,as vrea sa stiu un apartament se poate ipoteca?si daca sotul fiicei mele in cazul in care ar cere drepturi la acea donație.Mentionez ca donația a fost făcută înainte de căsătoria fiicei.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:00, 21 Decembrie 2021
Bunurile dobandite prin donatie sunt si raman bunuri proprii. Indiferent daca la acel moment fiica era casatorita sau nu.
Si da, se poate ipoteca.
acum fiica e unicul proprietar, deci poate face ce doreste cu acea casa, inclusiv sa o ipotecheze.
Buna ziua.
Sotul nu are niciun drept. Este bun propriu, dobandit anterior casatoriei.
Si da, se poate ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de propietate af50 af50 Buna ziua. Ma numesc Fercu Ana si as dori sa stiu daca fac donatie pe un apartament fiicei mele eu avand un singur copil, sunt vaduva,iar fiica mea se ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil tomasso tomasso Dupa decesul sotului,proprietar al apart.,sotia si cei 2 copii rezultati din casatorie un baiat si o fata au drept la succesiune.Mama si fiul renunta ,fiica ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)