avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de propietate

Buna ziua. Ma numesc Fercu Ana si as dori sa stiu daca fac donatie pe un apartament fiicei mele eu avand un singur copil, sunt vaduva,iar fiica mea se casatoreste, viitorul ei sot are drepturi la acest apartament?sau daca eu am decedat, iar fiica face succesiune ,sotul ei are dreptul la apartament prin casatorie?doresc ca acest apartament sa ramana fiicei mele ,care forma este mai buna si mai putin costisitoare financiar. Va multumesc si astept raspuns. Cu stima Fercu Ana
Cel mai recent răspuns: af50 , utilizator 15:20, 18 Mai 2012
Nu , viitorul sot nu va avea niciun drept la bunul fiicei dvs. dobandit anterior casatoriei.
Insa depinde daca nu cumva cei doi vor alege un regim matrimonial prin care bunurile proprii ale unuia dintre ei sa devina bunuri comune.
In caz de deces al dvs. , doar fiica dvs. va vamosteni, nu si sotul acesteia.
Va multumesc. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Receptie constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. O persoana detine un teren, pe care obtine autorizatia de constructie si detine banii necesari pentru aceasta, dar intre timp se casatoreste si ... (vezi toată discuția)
Bunuri mostenite de sotul supravietuitor POPESCUCICI POPESCUCICI Buna seara, As dori sa stiu daca bunurile mostenite de mine in urma decesului fostului sotului pot deveni bunuri comune cu noul sot in urma casatoriei cu ... (vezi toată discuția)