Am un teren in vecinatatea unei societati miniere.Societatea respectiva foloseste terenul meu,in sensul ca un drum al lor se afla exact pe terenul meu.Intrebarea mea este daca pot sa-mi ingradesc proprietatea gardul fiind exact pe drumul respectiv.Indiferent de raspuns va rog frumos sa-mi ziceti si ce legi fac referire la acest aspect.Mentionez ca am titlu si cadastru.
buna ziua!am si eu cateva nelamuriri in leg cu o succesiune!acum 1 an bunicul meu a decedat( bunica acum 5 ani), de pe urma bunicului au ramas, tatal meu, impreuna cu 2 surori.acum 5 ani a decedat tatal meu , deci in locul lui o sa vin la mostenire eu + fratele meu si impeuna luam 1/3 din mostenirea bunicului.dar exista o problema, deoarece la inmormantare una dintre surori a sustras titlul de proprietate al terenurilor arabile si actul casei.eu cu fratele meu vrem sa deschidem succesiunea dar aceasta nu este de acord, tinand cont de faptul ca nu avem nici un document, ce trebuie sa facem,unde trebuie sa ne adresam ptr a dezbate succesiunea.multumesc
buna ziua!
prima succesiune ar fi cea a bunicii dvs pe care ar trebui sa o dezbateti asta dc ea si bunicul au dobandit impreuna bunuri.
la aceasta succ au calitate de mostenitori bunicul, copii in viata, nepotii prin reprezentarea parintilor decedati daca este cazul.
cea de a doua succesiune cea a bunicului unde vor veni descendentii atat in nume propriu cat si prin reprezentare.
din ce spuneti dvs, imi rezulta ca o dezbater a succ pe cale amiabila nu ar fi posibila.
deci ar terbui sa va adresati direct instantei de judecata.
trebuie sa aveti pt instanta copii de actele de stare civila, de pe actele de proprietate.
nu am nici un fel de act, doar sa scot de la primimarie anexa 24 dupa bunica si bunicul si pe ce baza ma adresez instantei?
a-si putea sa ma duc prima data la notariat si pe baza refuzului lor sa ma adresez instantei?
Succesiune
oana11
buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)