In urma unui partaj judiciar a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia imobilul si terenul supus partajului a fost atribuit unei persoane implicate in partaj, respectiva persoana fiind obligata la plata unor sulte catre ceilalti mostenitori.
Intrebarea este cum poate proceda persoana la plata sultelor in conditiile in care mostenitorii nu sunt toti in aceeasi localitate,, unii din ei nu se pot deplasa, si daca poate fi facut cadastrul inainte de plata respectivelor sulte.
buna ziua!
cadastrul poate fi facut in baza sentintei, dar sultele vor figura la sarcini.
cel mai simplu este sa se plateasca banii si simultan sa se dea decl de primirea sultelor si ca sunt de acord sa se radieze privilegiul copartasilor din CF.
intrebati si la BCPI ce se cere pentru radierea unei sulte din CF.
cuantumul sumelor constituite cu titlu de sulte pot fi achitate prin mandat postal sau prin virament in conturile celorlalti comostenitori. documentele de plata a sultelor trebuie sa contina destinatia platii, pentru ca , ulterior, imobilul dobindit sa poata fi intabulat la cartea funciara fara nici un fel de sarcini.
Buna ziua, spuneti-mi va rog frumos daca persoana care a primit sulta printr-un mandat postal mai trebuie sa mearga la notar sa dea declaratie ca a primit sulta sau este suficienta chitanta de la mandatul postal pentru intabulare la CF.