avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Luna trecuta in blocul de apartamente in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc ...

Buna ziua,
Luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc a survenit o defectiune la conducta generala de la R.A.D.E.T. care alimenteaza blocul cu apa calda. Aceasta defectiune a fost constatata, dupa cum spun cei din administratia ascociatiei de locatari, foarte tarziu si din aceasta cauza s-a scurs o cantitate uriasa de apa calda pe jos in subsolul blocului. Defectiunea s-a produs la alta scara fata de cea care locuiesc eu, respectiv eu locuiesc la scara A iar defectiunea s-a produs la scara B.
Deoarece toti locatarii in afara de mine si inca un locatar s-au debransat de la R.A.D.E.T., dar aceasta conducta face parte din bransamentul blocului si nu strict al apartamentului meu si al vecinului meu nedebransat si conducta este inca in administratia si intretinerea asociatiei, este normal ca valoarea sumei costului reparatiei si pierderii enorme de apa calda suferita din aceasta cauza sa fie distribuita DOAR mie si vecinului meu atata timp cat nici macar nu am fost anuntati la timp de catre asociatie sau altcineva sa oprim apa si sa remediem la timp situatia?
Mentionez ca am contestat suma de plata a intretinerii in care a fost inclusa jumatate din suma reparatiei si jumatate din valoarea apei calde pierduta, cealalta jumatate revenind vecinului meu nedebransat si am solicitat recalcularea platii si redristribuirea sumei catre toti locatarii blocului care fac parte din asociatie conform articolului Art. 649 Noul cod civil Părţile comune Coproprietatea forţată Proprietatea comună litera C care dispune precum ca:

“c) instalaţiile de apă şi canalizare, electrice, de telecomunicaţii, de încălzire şi de gaze de la branşament/racord până la punctul de distribuţie către părţile aflate în proprietate exclusivă, canalele pluviale, paratrăsnetele, antenele colective, precum şi alte asemenea părţi”
si H.G. 1588/2007 Art. 32 (3) care dispune precum ca:

“Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.”
dar au fost respinse si mi se solicita in continuare achitarea a jumatate din costul integral al reparatiei si jumatate din valoarea apei calde scursa in subsol iar vecinului nedebransat celelalte jumatati.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
Maciupiciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maciupiciu , utilizator 21:51, 24 Decembrie 2021

Atentie HG nr 1599/2007 este abrogata din 2019
Instalatia din subsolul tehnic al condominiului reprezinta parte comuna
Conform dispozitii L nr 196/2018 intretinerea si asigirarea starii tehnice a partii comune d econdominiu este asigurata d ecatre asociatia d eproprietari care repartizeaza c/v costuri tuturor proprietarilor functie de cota indiviza-indiferent daca mai beneficiaza sau nu de respectiva utilitate
Multumesc pentru raspuns.
Apa pierduta pe aceasta conducta se repartizeaza in mod egal tuturor propietarilor sau doar celor care mai sunt conectati inca la R.A.D.E.T. avand in vedere ca aceasta conducta si pierderile survenite nici macar nu se afla pe scara unde locuim noi?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura parti comune pickwick pickwick Buna seara, cu toate ca aceasta problema a mai fost discutata, din pacate, nu am gasit o lamurire clara la problema care ma framanta pe mine, - fac ... (vezi toată discuția)
Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)