Se pot sista utilitatile la un apartament prin hotararea adunarii generale pana la stingerea litigiilui ( proces care dureaza din 2003) dintre asociatie si apartamentul respectiv (datorii la intretinere de peste 25000 lei) avand in vedere ca asociatia are centrala termica de bloc si apa calda si caldura sunt furnizate de aceasta, iar data la care ne asteptam la o hotarare definitiva si irevocabila este incerta?
In Legea 230/2007, precum si in HG. 1588/2007 nu sunt prevazute asemenea situatii.
Eu, personal, am avut un asemenea caz care nu se mai termina, ca proces, dura cu anii si atunci presedintele asociatiei a cerut instantei sa dea o hotarare in sensul de a-i sista apa calda si caldura restantierului respectiv. S-a dat aceasta hotarare intermediara pana la terminarea procesului.
..................
Hotararea a fost necesara pentru ca furnizorii nu sistau individual caldura si apa.
..................
La Dv. in asociatie, aceasta este chiar furnizorul de caldura si apa, daca exista posibilitati tehnice, cred ca AG poate hotari acest lucru.
Daca proprietarul este restantier, restantier vechi, de profesie, eu as opri utilitatea respectivului fara cea mai mica retinere asa cum face furnizorul de gaz, de energie elecrica sau operatorul de telefonie. Judecata isi urmeaza cursul daca asa vrea proprietarul. Daca nu plateste, de ce sa-l suportam pe banii nostri?
Noi avem cazuri de restantieri carora le-am sista furnizarea apei dar nu avem posibilitate tehnica. Nu am cum sa-i opresc liftul ca-i folosit de toti. Trebuie sa fac reparatiile la partile si instalatiile comune chiar daca acesti restantieri nu platesc.
Sunem in proces cu unii din ei, dar, asa cum stiti unele procese pot dura si cativa ani si in acest timp suportam cotele acestora din fondurile celorlalti.