avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua, aș dori să știu după ce am vândut ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua, aș dori să știu după ce am vândut autoturismul ...

Bună ziua, aș dori să știu după ce am vândut autoturismul am incercat sa recuperez diferenta RCA-ului rămas după vânzarea dar cei de la asigurări mi-au virat suma calculata de la depunerea cererii nu după data de vânzare a autoturismului.Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:47, 28 Decembrie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Legii 132/2017
Art. 7. - Încetarea contractului RCA
Contractul RCA încetează: a) la data la care proprietarul vehiculului notifică asigurătorul RCA referitor la transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului, însoţită de documente justificative
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și eu sunt în aceeași situație. Am întârziat 2 luni din cauza neînțelegeri între asigurători. Unul a cerut noua carte a mașinii vândute și a trebuit să aștept până la eliberarea acestuia. Când am obținut copia, am constatat că nu este nevoie. Asta ca să te pună pe drumuri și să recuperezi cât mai puțin. Mașina vândută figura cu 2 polițe RCA. Deviza asigurătorilor, luna trecută, sumă pierdută!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurătorul a procedat corect.

LEGE nr. 132 din 31 mai 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie,la Capitolul III Încetarea contractului RCA și asigurarea multiplă,
Articolul 7 -Încetarea contractului RCA, prevede următoarele:
"Contractul RCA încetează:
a) la data la care proprietarul vehiculului notifică asigurătorul RCA referitor la transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului, însoțită de documente justificative;
b) la data la care vehiculul este radiat din circulație;
c) la împlinirea termenului stabilit în contractul RCA."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu: utilizator la rubrica c3 in talon, rca posibil doar pe proprietar condrasto condrasto Titlu: Utilizator mentionat la rubrica C3 (C3=C1) in certificat de inmatriculare autoturism, altul decat proprietarul, nu se poate emite polita RCA pe numele ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Alina mihaela1 Alina mihaela1 Buna ziua! Am avut recent un accident eram intr-un taxiu pe scaunul din fata iar masina a derapat si a intrat cu masina intrun parapet. Eu am intrat cu capul ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca Chinezul Chinezul Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am vandut masina cu optiunea de a nu pastra numerele si, in incercarea de a recupera RCA-ul, m-am lovit de refuzul companiei ... (vezi toată discuția)