avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA sau SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA sau SRL?

Care forma de organizare a unei societati este mai avantajoasa din punctul de vedere al taxelor la infiintare (PFA/ SRL )? Pentru PFA mi se pare ca este mult prea multa birocratie, avand in vedere ca PFA inseamna un volum mic de activitate.
Cel mai recent răspuns: VIORICA MADALINA MANU , Consultant de business 13:20, 2 Ianuarie 2022
SRL, as alege eu. PFA este crima si pedeapsa (cum ar spune Fiodor). Din mai multe motive. Acum, fiecare cu interesul lui.
Am avut PFA, stiu la ce va referiti, dar cel mai mare avantaj al PFA este ca poti retrage bani pt. cheltuieli.
Si cel mai mare dezavantaj este ca raspundeti cu casa, masina si cu toate bunurile proprii.
Cat despre cheltuieli, depinde la care va referiti, pentru afacere sau cele personale.
Exista solutii legale pentru ambele, se intelege.
In fine, din primul dvs mesaj eu am inteles ca nu ati decis, dar daca aveti deja hotararea luata, mergeti pe directia hotarata. Orice decizie este buna atata vreme cat este a dvs.
Multumesc pentru raspunsul dvs. Inclin catre SRL cu asociat unic, intr-adevar, dar nu am infiintat firma. Urmaresc accesarea de fonduri nerambursabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Pfa, af, ii sau srl iulianmoldovan77 iulianmoldovan77 Bună seara. Aș vrea să accesez fonduri europene pentru o ciupercărie. Vă rog să mă ajutați să aleg tipul de persoană juridică care ar fi cel mai ... (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)