avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi?

Buna ziua! In cazul in care trimit angajatorului demisia mea, prin posta, cu confirmare de primire are dreptul sa refuze sa imi inregistreze demisia?
Pot sa imi dau demisia la zi in tot aceste conditii?
Doresc sa ii trimit prin posta cu confirmare de primire pentru ca nu am incredere in el si nu vreau sa mi se spuna ca nu mi-am dat demisia sau ceva...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:58, 14 Ianuarie 2010
Orice comunicare este valida atata timp cat faceti dovada ei. Cititi in acest sens prevederile codului muncii referitoare la demisie.
Multumesc mult! Asa voi face.
Problemele in cazul demisiei este urmatoarele:

- fiind un act unilateral al salariatului angajatorul nu trebuie sa fie de acord cu ea, este doar o instiintare de luare la cunostinta. Insa are obligatia de a o inregistra.
- in mod normal orice demisie este urmata de o perioada de preaviz care poate fi de 15 zile ptr functii de executie si 30 zile ptr functii de conducere. Prezenta la serviciu este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul va semneaza o cerere de concediu de odihna. Daca nu va prezentati la serviciu angajatorul poate sa va inceteze CIM pentru absente nemotivate. Nici daca intrati in concediu medical nu scapati ptr ca preavizul se suspenda, urmand sa efectuati restul de zile de preaviz dupa terminarea concediului medical.
- dvs puteti sa nu mai urmati calea preavizului NUMAI daca angajatorul este de acord cu acest lucru. Daca nu, atunci faceti preavizul. Deci, "demisia la zi " se poate numai cu aprobarea angajatorului.
Multumesc! Imi puteti spune in cat timp are obligatia sa o inregistreze? Eu am trimis ieri (13.01.2010) prin posta cu confirmare de primire, cererea de demisie la zi (ca in prealabil ne-am inteles ca va fi de acord). Asta va ajunge maine (15.01.2010) la el. Ce data se ia in considerare ca demisie? Cand primeste actele prin posta sau data de pe cerere?
In cat timp are obligata de a o iregistra?

Multumesc!
Daca ati fi inaintat demisia fara ajutorul postei, angajatorul ar fi inregistrat-o atunci, ptr ca la acel moment a luat la cunostinta de ea.

Asa, veti folosi data comunicarii postei. Ptr ca atunci a luat la cunostinta de ea.

Alte discuții în legătură

Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Fostul meu patron vrea sa-mi faca rau pe nedrept. alex1986jo alex1986jo Buna ziua. Am si eu o problema. Am lucrat la o societate care incepand cu data de 16.01.2012 m-a dat in concediu fara plata fara sa semnez vreun act oficial si ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata silviu1988 silviu1988 Buna ziua, Am incercat sa imi depun demisia deoarece am primit o oferta mai buna de la alta firma si nu imi este acceptata de actualul angajator.Nu vrea sa o ... (vezi toată discuția)