avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces clauze abuzive câștigat, care este următorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Proces clauze abuzive câștigat, care este următorul pas

Bună ziua
Am avut un proces cu o banca pe clauze abuzive.
După cca 3 ani, trecând pe rand pe la Tribunal, Judecătorie și în final la Curtea de apel, in noiembrie 2021 s-a dat sentința definitiva în favoarea mea, soluție în care obliga banca sa-mi restituie o diferență din banii achitați deja plus contravaloarea parțială a taxelor de judecată.
Pana în acest moment nu am primit niciun semn de la banca.
Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen limita pana la care sa mi se restituie banii și care ar fi următorul pas, având în vedere ca banca nu da nici semn.
Din ce am înțeles, va trebui să execut silit banca, însă în acest caz va trebui să apelez la un executor judecătoresc, care, ma gândesc, îmi va cere o taxa. Se poate recupera aceasta taxa de la banca?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:40, 22 Iunie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru lămuriri, însă nu îmi este clar dacă există un termen legal până când îmi poate returna banii, termen după care se poate declanșa procesul de executare.

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Am înțeles. Mulțumesc, dl Voinea!

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteți solicita sumele si in nume propriu, urmînd cativa pasi :
1. mergeti la tribunal si legalizati hotararea in care spune ce sume aveti de primit.
2. copia hotararii legalizate, copia buletinului si extrasul de cont de la banca la care vreti sa vi se vireze sumele, impreuna cu o cerere de mana, in care spuneti ca nu vedeti care sunt motivele pentru care mai sunt retinute aceste sume de catre banca, le depuneti personal la sediul bancii, cereti numar de inregistrare la documente, si nu plecati de acolo pana cand nu primiti un raspuns cert cu data la care veti primi banii. cereti sa vorbiti cu reprezentantul bancii si cu juristul bancii. in cazul in care nu primiti ce solicitati, va puteti adresa unui executor judecatoresc si sa avansati o suma pt demararea executarii. cheltuielile de executare vor fi suportate de partea cazuta in pretentii, respectiv, banca !
=la mine a fost mai simplu, banca nu a asteptat sa cer eu ceva ci a depus sumele in 24 ore in contul meu.
mult succes !

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive sau contestare executare silita? seby14 seby14 Clauze abuzive sau Contestare executare silita? Va scriu si eu in urmatoarea speta. In anul 2012 mi s-a intocmit dosar de executare silita de catre un ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara preluata de recuperatori stef_56 stef_56 Am luat un credit de la cec in 2007 pe care nu l-am putut achita la vremea crizei si pentru ca aveam asigurare, cec-ul a executat asiguratorul si datoria fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am castigat un proces de contestare executare silita ... miturusanda miturusanda Buna ziua!Am castigat un proces de contestare executare silita in data de 19.11.2020.In cat timp este obligata partea care a pierdut sa-mi restituie ... (vezi toată discuția)