Va scriu si eu in urmatoarea speta.
In anul 2012 mi s-a intocmit dosar de executare silita de catre un executor Judecatoresc pentru neplata integrala a unui credit de 3500 euro contractat in 2007 la fostul BancPost (actualmente Banca Transilvania) pentru suma de 4500 EUR.
In anul 2015, finnd angajat cu carte de munca, am primit instiintare de poprire pe salariu, iar timp de un an si jumatate mi s-a oprit o suma din salariu.
In anul 2017 primesc un PV de actualizare (tot de la BEJ) in valoare totala de 6000 EUR. In tot acest timp creanta s-a plimbat de la unul la altul pana cand a ajuns la Kruk.
In 2018, in urma schimbarii locului de munca, primesc instiintare de poprire pe salariu de la noul angajator, poprire in valoare tot de 6000 EUR.
Mentionez ca in tot acest timp eu am avut poprire pe salariu, insa in loc ca suma sa se micsoreze, crestea de la an la an.
In acest sens, in 2018 am apelat la un Cabinet de avocatura pentru a face ceva intrucat ceea ce se intampla nu mi se parea corect.
Procesul contra bancii, la sfatul avocatului, a fost deschis pe clauze abuzive, iar in 2020 (dupa expertiza contabila realizata de catre un expert numit de Judecatorie), instanta mi-a dat castig de cauza, constatand faptul ca creditul a fost achitat integral, chiar mai mult decat ar fi trebuit, obligand banca sa restituie diferenta.
Dupa instiintarea Hotararii, Banca precum si Kruk a facut Apel.
Expunand situatia unui alt Cabinet de avocatura, acesta imi spune ca de fapt eu nu am castigat mare lucru (presupunand ca nu ar fi fost facut apel de catre banca), intrucat datoria de 6000 EUR ramane mai departe s-o achit. Procesul, spune avocatul, trebuia deschis ca si contestatie la executarea silita pentru a mi se sterge datoria, nu pe clauze abuzive.
Am intrebat atunci de ce de cand am deschis proces contra bancii (in 2018), nu mi-a mai venit poprire pe salariu? Am constatat mai tarziu ca nu mi s-a raspuns la aceasta intrebare.
Nefiind de specialitate, am ramas stupefiat, mai ales de faptul ca avocatul care m-a reprezentat nu a pomenit niciodata despre acest lucru.
Prin urmare, va rog sa ma ajutati sa inteleg situatia in care ma aflu.
Am ceva de castigat din acest proces deschis pe clauze abuzive, sau datoria de 600 de euro ramane in continuare?
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Company Advising
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Un raspuns pertinent il puteti primi doar de la cineva care studiaza actele in prealabil.
In mod normal, daca s-au constatat clauzele abuzive, daca instanta a constatat ca debitul a fost achitat in totalitate si a dispus inclusiv restituirea sumelor achitate in plus, ati castigat, da - pe fond.
Ramane de vazut ce se intampla in apel. Daca Sentinta de fond va ramane definitiva, nu vor mai putea continua executarea silita din moment ce instanta a constatat ca s-a achitat debitul...logic.
Totodata, consider ca avocatul care a castigat fondul ar trebui sa se ocupe si de apel. Cunoaste dosarul, stie ce a scris in fond, etc.