avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Există o rezolvare ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Există o rezolvare ?

Am avut în anul 2008 un credit la Millenium Bank ,la care am primit și un card de cumpărături. Din 2010 până în aprilie 2013 am avut poprire , reușind să achit întreaga sumă pe care executorul judecătoresc mi-a adus-o la cunoștință . Din mai 2013 nu mai figurez cu restante lunare către banca respectiva nici în biroul de credit. Azi , după aproape 5 ani , mă sună cei de la kruk, cum că ,as mai avea de plata pentru card o altă sumă. Ultima discuție cu ei mi-au zis că a fost in ianuarie 2013 , deci sunt aproape 5 ani . Acum dânșii îmi spun că trebuie plătită o altă sumă pentru acel card pentru că ei il au separat de credit. Este normal că după 5 ani să mă anunțe că am o suma de platit deși în biroul de credit nu mai figurez cu restante din mai 2013? Menționez că am procesul verbal de încheiere a popriri prin achitare a creditului cu data de 25.04.2013. Care ar fi soluția?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
tcdcostinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:31, 6 Decembrie 2017
Rezolvarea constă în Contestația la executare, în cazul că firma Kruk va apela la un executor judecătoresc care să vă execute presupusa creanță.
Veți invocate în contestare la momentul respectiv, prescrierea dreptului creditorului de a apela la executarea silită.
M-au anunțat că dosarul a ajuns la ei recomandarea (sau ceva de genul) pentru înțelegere amiabilă. Este posibil sa fie o executare silita in perioada aceea de 3 ani , dar ei sa nu mă înștiințeze sau să ia vreo măsură ? Pentru că îmi pare că este ceva putred. Dacă mai aveam datorii către banca , rămânea lunar în biroul de credit sumă restanță. Dar de la momentul platii totale , am alb pe fiecare luna. Întreb : pot ei să aibă o executare silita dar sa nu o pună în aplicare decât atunci când vor? De exemplu sa fie o executare din 2012, 2013 , dar ei sa nu o pună în aplicare? Pentru că dacă există și de punea în aplicare nu aveam contul scos de sub poprire. Sau daca au trecut 3 ani și aceasta nu a fost pusă în practică , de prescrie?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
tcdcostinel, utilizator
Va recomand sa studieze actele un avocat pana va hotarati sa le platiti ceva. Este posibil sa aveti castig de cauza in cazul unei contestatii la executare si sa scapati de problema. Din cele mentionate de dvs. pare un abuz din partea creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu kingjack23 kingjack23 Buna ziua, In data de 03.01.2022 am primit, de la banca, SMS cu faptul ca pe contul de salariu au fost infiintate 2 popriri, iar pe 04.01.2022 am primit ... (vezi toată discuția)
Kruk-plata neconfirmata Crisan_valentin Crisan_valentin Buna ziua, Am sa intru direct in subiect, am urmatoarea problema: In urma cu un an am facut un card de credit la Citi bank , card, la care am acumulat o ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)