avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Daca imi creez conturi pentru a da reviewuri negative ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Daca imi creez conturi pentru a da reviewuri negative unei societati fac ceva ilegal?

Daca imi creez conturi pentru a da reviewuri negative unei societati fac ceva ilegal? Pot exista consecinte?
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: George_I , utilizator 13:55, 30 Decembrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Poate fi angajata raspunderea delictuala a dumneavoastra, recenziile sunt false si aduc atingere reputatiei profesionale a respectivei entitati comerciale.

Asadar, societatea se poate adresa instantei de judecata, in vederea indepartarii recenziilor postate, cat si in vederea obtinerii de despagubiri.

Daca, insa , postati o recenzie de pe propriul cont, prin care va exprimati opinia in ceea ce priveste unele servicii prestate, in mod argumentat,intemeiat, nu poate fi antrenata raspunderea civila delictuala.

Deoarece Facebook, de pildă, a fost declarat spațiu public, tot ce faceți acolo are aceleași consecințe ca și cum ați face asta în piață de pildă. E simplu. Ca să nu am surprize, eu urmăresc ca, înainte de a face o afirmație, să-mi pun întrebarea "aș putea susține asta în justiție?", și mă liniștesc.

Dar și crearea de conturi false, pe rețeaua Facebook, este neconformă cu regulamentul de funcționare al acesteia, și poate duce la suspendarea contului dvs. personal.

zale a scris:

Daca imi creez conturi pentru a da reviewuri negative unei societati fac ceva ilegal? Pot exista consecinte?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe langa aspectele juridice, poate te gandesti si la aspectele morale: contribui la crearea (sau la perpetuarea) unei societati in care nu mai poti sa crezi nimic. Si asta te afecteaza si pe tine. Cand vrei sa cumperi un produs sau un serviciu, nici nu poti stii daca review-urile sunt adevarate sau false, pentru ca exista o gramada de oameni fara caracter, care trimit recenzii fie fals-pozitive, fie fals-negative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Review negativ poate fi considerat defaimare? AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara. Am lasat niste review-uri negative pe facebook si google. Faptele prezentate sunt adevarate si demonstrabile. Firma imi cere sa sterg ... (vezi toată discuția)
Recenzii negative false - defaimare firma iadria iadria Buna ziua, Un prieten a deschis recent (in bucuresti) un service de calculatoare. De cateva saptamani este hartuit cu recenzii false (oameni care nu au ... (vezi toată discuția)
Am împărtășit pe facebook experiența negativă cu o firmă. există riscul de a pierde procesul dacă sunt dată în judecată? ContSters443452 ContSters443452 Am postat pe unele grupuri de facebook o experienta negativa cu o firma,as putea fii data in judecata?ps. Asta fiind msg(Bună ziua! În Septembrie 2016 am dat ... (vezi toată discuția)